Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Βαρβάρα Μητλιάγκα : Προχειρότητα και προσπάθεια βολέματος «ημετέρων»….

 
 

 
 
 
Για Προχειρότητα και πάλι από τη Δημοτική Αρχή και προσπάθεια βολέματος «ημετέρων»…. Κάνει λόγο η υποψήφια δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα με αφορμή την ακύρωση από την επιτροπή του άρθρου 152 του διαγωνισμού για την πρόσληψη ΄δυο δικηγόρων από τον δήμο Σερρών
 
 Η ανακοίνωση της κ Μητλιάγκα

Ακυρώθηκε η διακήρυξη για την πρόσληψη 2 μόνιμων δικηγόρων στο Δήμο Σερρών, κατόπιν προσφυγής θιγόμενου συναδέλφου, καθώς τα κριτήρια που τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για την επιλογή τους δεν ήταν αντικειμενικά.
Προ 10 μηνών, στις 20/06/2022 στη σχετική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου αποφασίστηκαν οι όροι της προκήρυξης αυτής, δεν δέχτηκα την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και μειοψήφισα στη σχετική απόφαση με το αιτιολογικό ότι:
«τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για τη μοριοδότηση των υποψηφίων και ο τρόπος με τον οποίο είναι κατανεμημένη η βαρύτητα αυτών για τη συνολική αξιολόγηση των υποψηφίων, δεν διασφαλίζουν την ανοιχτή συμμετοχή των δικηγόρων στη διακήρυξη, και την αξιολόγησή τους με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Επίσης κατά την άποψη μας θα έπρεπε τα κριτήρια επιλογής και για τις δύο θέσεις δικηγόρων να είναι ενιαία, μια και ως γνωστόν το αντικείμενο απασχόλησης και για τις δύο θέσεις δικηγόρων είναι το ίδιο. Κυρίως θα έπρεπε να διασφαλίζεται τουλάχιστον η αντικειμενική μοριοδότηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.»
Αυτά για την ιστορία. Και όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν διαφορετικά- για δικό τους συμφέρον - όχι, δεν ψήφιζα ναι σε όλα ούτε τότε ούτε τώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.