Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Ευτυχώς γλυτώσαμε από τους κομμουνιστές πρόεδρε

 




 
 Απάντηση στο δελτίο τύπου της Λαικης Συσπείρωσης για τις διακοπές νερού . 
 
 Θα σταθούμε στην τελευταία παράγραφο της απάντησης του προέδρου 
 
 Αν θέλουν αισχρώς να αναφέρονται στον "βέβαιο" θάνατο όπου οδηγούνται άνθρωποι από προειδοποιητική διακοπή νερού στο 2023, ας αναζητήσουν εκατομμύρια νεκρών από δίψα και πείνα στις πολιτικές επιλογές των ηγητόρων κατά τους μεγάλους λιμούς της Κίνας το 1959-1962 και της Σοβιετικής Ένωσης το 1931-1934.
 Ευτυχώς εμείς πρόεδρε γλυτώσαμε από τους κομμουνιστές
 
 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Με αφορμή την ανακοίνωση-καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά της ΔΕΥΑ Σερρών:
Η ΔΕΥΑΣ στα 3,5 τελευταία χρόνια:
📍Μείωσε την τιμή του νερού σε περιφερεια και πόλη, όταν δεν υπάρχει γύρω μας προϊόν ή υπηρεσία που να μην αυξήθηκε
📍Διεύρυνε τα δοσολογία ρυθμίσεων οφειλών, ειδικά για περιπτώσεις ευάλωτων νοικοκυριών
📍Διεύρυνε τους όρους ενταξης στα κοινωνικά τιμολόγια, ειδικα για τα ΑΜΕΑ
📍Δεν προχώρησε σε καμία διακοπη υδροδότησης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας
📍Διόρθωσε πληθώρα σφαλμάτων λογαριασμών από πολλά έτη πίσω
📍Αύξησε κατα τουλάχιστον 400% τις βεβαιώσεις ανείσπρακτων οφειλών στη ΔΟΥ, ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, χρησιμοποιώντας ως έσχατη λύση, την διακοπή υδροδότησης.
Παράλληλα οι συνεχείς εξασφαλίσεις χρηματοδοτήσεων έργων, πέρα από τις υποδομές, προσφέρουν εργασία και οικονομική ανάταση μέσω της μόχλευσης, στο συνολο της τοπικής κοινωνίας.
Εκτός από την φροντίδα εξαιρετικών περιπτώσεων ευάλωτων νοικοκυριών, γίνεται πάντα η ευνοϊκότερη το δυνατόν ερμηνεία των κανονισμών και του νόμου, υπερ του υπευθύνου οφειλέτη, αντιλαμβανόμενοι όλοι μας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, αλλά και την ύψιστη σημασία του αγαθού που λέγεται νερό.
Αλλά ας μη ξεχνά κανείς ότι η ΔΕΥΑΣ δεν είναι στενό Δημόσιο και ως ένα έξοχο παράδειγμα κοινωνικής αυτοοργάνωσης, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους λογαριασμούς των Σερραίων για την εύρεση, επεξεργασία και μεταφορά νερού. Συνεπώς τα ποσά που χάνει, λόγω της αδιαφορίας και ασυνέπειας ολίγων, τα επιβαρύνονται οι λοιποί δημότες.
Η ΔΕΥΑ Σερρων ανήκει σε όλους τους Σερραίους και οφείλει να εφαρμόζει τις αρχές του δικαίου και της αναλογικής ισότητας ως προς τη διασφάλιση του συνόλου των πληρωμών.
Μια ψευδής, λαϊκίστικη και ιταμού προεκλογικού χαρακτήρα ανακοίνωση, όπως αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά της ΔΕΥΑΣ, είναι κανονικά ανάξια απάντησης.
Ιδίως όταν δεν αναφέρει καμία συγκεκριμένη περίπτωση αδικίας, αντιθέτως εκτοξεύει γενικόλογα ψεύδη και συκοφαντίες με στόχο τον εκμαυλισμό των πολιτών.
Σεβόμενος όμως την θέση ευθύνης που ανέλαβα, οφείλω στους Σερραίους την ανωτέρω πληροφόρηση στη βάση στοιχείων και πρακτικών κοινωνικής πολιτικής που η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ εφαρμόζει από την αρχή της θητείας της .
Στους δε "ευαίσθητους" Συντρόφους απλά υπενθυμίζω και τους καλώ:
- Να απευθυνθούν στον Δήμο Πατρέων του κ. Πελετίδη για το αν εκεί προβαίνουν σε διακοπές υδροδότησης.
- Αν θέλουν αισχρώς να αναφέρονται στον "βέβαιο" θάνατο όπου οδηγούνται άνθρωποι από προειδοποιητική διακοπή νερού στο 2023, ας αναζητήσουν εκατομμύρια νεκρών από δίψα και πείνα στις πολιτικές επιλογές των ηγητόρων κατά τους μεγαλους λιμούς της Κίνας το 1959-1962 και της Σοβιετικής Ένωσης το 1931-1934.

 


3 σχόλια:

  1. Πολύ άσχημη αντιμετώπιση από τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους είχε ο κύριος Φαρμάκης στο ΔΣ. Άφησαν τον πρόεδρο της δευας να εξαπολύει ύβρεις προς την ιδεολογία του κυρίου Φαρμάκη και κάνεις δεν πήρε τον λόγο θεωρώντας το φυσιολογικό για την Δημοκρατία. Μακράν το χειρότερο ΔΣ της ιστορίας του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι αναθέσεις στο όνομα της συζύγου του...ασχολιαστες. Και όλα αυτα από ένα στέλεχος του ΚΚΕ. Τώρα ας κάνει ανασκόπηση της πολιτικής του στάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, αυτής της δημαρχιακης θητείας, είναι η πιο άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση στα χρονικά του Δήμου Σερρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.