Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Ο Στουρνάρας «προσγειώνει» την κυβέρνηση για τα δάνεια

 





Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει και «πουλά» ως δική της πρωτοβουλία για «πάγωμα» των επιτοκίων στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι η πρόταση αυτή ήταν των τραπεζών και δεν ήταν πολιτική παρέμβαση.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση είπε απλά «ναι». Τι να πει; Όχι;

Άλλο αν ακούσαμε από τον Χρήστο Σταϊκούρα ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και παρεμβαίνει συντονισμένα και αποφασιστικά».

Καμία παρέμβαση δεν έγινε, όπως αποκάλυψε χθες, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε τη ρύθμιση αυτή ως «λελογισμένη», δηλαδή οι Τράπεζες δεν θα πάθουν και καμιά μεγάλη ζημιά.

Και πώς να πάθουν, δηλαδή, καθώς το… γενναίο «πάγωμα» των επιτοκίων υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική κερδοφορία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για το 2022 ήταν 3,7 δισ. ευρώ.

Μ. Καλ.

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.