Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Spycraft: Η τέχνη της κατασκοπείας ή ΕΥΠ – Η τέχνη της παραμυθίας


 

 

 

Όσοι έχουν διαβάσει έστω κι ένα βιβλίο του Τζον Λε Καρέ ή έχουν δει την σειρά του Netflix«Spycraft: Η Τέχνη της Κατασκοπείας» γελάνε με το «παραμύθι» της αποκάλυψης «Ρωσίδας κατασκόπου» στην Ελλάδα, που προσπαθεί να «στήσει» η νεοσύστατη επικοινωνιακή ομάδα της ΕΥΠ.

Οι πράκτορες κατασκοπείας είναι συνήθως εκπαιδευμένοι εμπειρογνώμονες σε έναν στοχευμένο τομέα, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τις καθημερινές πληροφορίες από τους στόχους που έχουν αξία για τη δική τους οργανωτική ανάπτυξη. Ο σωστός προσδιορισμός του στόχου κατά την εκτέλεσή του είναι ο μοναδικός σκοπός της επιχείρησης κατασκοπείας.

Αυτές τις βασικές αρχές, τουλάχιστον με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν τις πληροί η «Ρωσίδα κατάσκοπος», ούτε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ή εμπιστευτικές δεν είχε, εκτός κι αν είχε επαφές με το ΥΠΕΞ, το Άμυνας ή κάποιες άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά αυτό δεν αναφέρεται πουθενά.

Advertisemen

Τώρα αν έβαζε κοριούς στα πλεκτά που πουλούσε για να ακούει τους στόχους της, ούτε ο ΘΟΥ-ΒΟΥ δεν θα το σκεφτόταν αυτό, πόσο μάλλον μια Ρωσίδα πράκτορας.

Αν είχαν διαβάσει έστω λίγο Τζον Λε Καρέ κι αν όσα αναφέρονται από την ΕΥΠ έχουν ψήγματα αλήθειας, η «κατάσκοπος» μοιάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων με σύνδεσμο ή στη χειρότερη με «εκτελεστή» που επιχειρούσε στο εξωτερικό. Κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται.

Προφανώς οι «πράκτορες» της ΕΥΠ, κάνουν σεμινάρια με ταινίες γέλιου ΘΟΥ-ΒΟΥ Μυστικός Πράκτορας επιχείρηση «Γης Μαδιάμ». Αλλιώς δεν θα έλεγαν για επιτυχία της ΕΥΠ, την αποκάλυψη της «Ρωσίδας κατασκόπου» από πληροφορίες του εξωτερικού, που όμως δεν κατάφεραν να την πιάσουν γιατί το έσκασε στο εξωτερικό. Για τόσο μεγάλη επιτυχία μιλάμε.

Εδώ έχουμε γίνει Τσικάγο και δεν έχουν πιάσει ούτε έναν εκτελεστή που πυροβολεί δημόσια και μέσα σε κόσμο, ολόκληρη κατάσκοπο θα έπιαναν;

Αλλά ξέχασα, έχουν άλλα πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν, παρακολουθούν πολιτικούς, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες που έχουν σκοπό να βλάψουν το κράτος «τους».

Σ. Σ.

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.