Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Το «διαζύγιο» Μπογδάνου - Λατινοπούλου και ο Εμφιετζόγλου


 

 

 

 

Δεν πρόκειται για διαζύγιο και άλλα τέτοια άρλεκιν. Η Λατινοπούλου διαγράφηκε από την ΠΑΤΡΙ.ΔΑ», σχολίαζαν χθες, μάλλον ανακουφισμένοι οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όχι μόνο, γιατί δεν εξηγείται εύκολα η οργισμένη αντίδρασή της – αμόκ τη χαρακτήρισαν κάποιοι – στην απόφαση του τακτικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος να συνεργαστεί με την Πατριωτική Ένωση του του κ. Εμφιετζόγλου, αλλά γιατί μαζί της αποχωρεί ένας πολύ μικρός αριθμός υποψηφίων, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα ανήκουν στο Κύμα Ελληνισμού, μία εθνικοσοσιαστική ομάδα, μαθητών του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Εξέλιξη, που διευκολύνει, όπως εκτιμούν, τη συμπόρευση όλων όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν και εκφράζουν τον πατριωτικό χώρο.

Το παρασκήνιο της διαγραφής της κ. Λατινοπούλου έχει ενδιαφέρον, αφού όπως πληροφορείται το iEidiseis.gr, στην επίσημη πρόταση που έγινε χθες από το κόμμα Εμφιετζόγλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές, όχι μόνο προσφέρθηκε στην υποψήφια του κόμματος ΠΑΤΡΙ.ΔΑ θέση αντιπροέδρου, αλλά ο επικεφαλής της Πατριωτικής Ένωσης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με κάθε μέσο την υποψηφιότητά της στην Α Θεσσαλονίκης, τόπο καταγωγής του. Η πρόταση συνεργασίας των δύο κομμάτων περιλαμβάνει ακόμα όλα τα εκλογικά έξοδα του κόμματος Μπογδάνου καθώς και την ενσωμάτωση όλων των υποψηφίων βουλευτών της ΠΑΤΡΙ.ΔΑς στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο ίδιος ο κ. Εμφιετζόγλου.

Ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων, καθώς θεωρεί ότι πλέον είναι πιο εφικτή η είσοδος στη βουλή, ενώ σε επικοινωνία του με το iEidiseis.gr δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις κατίνες στο ξεκατίνιασμα. Που σημαίνει, λήξη κάθε σχέσης με τη διαγραφείσα πλέον κ. Λατινοπούλου. Αντιθέτως, ο ανεξάρτητος βουλευτής, σε ερώτησή μας αν η πόρτα έχει κλείσει ερμητικά για άλλα πρόσωπα, όπως πχ οι κ. Τζήμερος και Κρανιδιώτης, με τους οποίους η αρχική συμπόρευση διεκόπη, αφήνει να εννοηθεί ότι τώρα είναι η ώρα της ένωσης όλων των πατριωτικών δυνάμεων να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ορθώνοντας το ανάστημα στην πολυδιάσπαση του χώρου που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου να μείνουν πολλά κόμματος εκτός βουλής για να πέσει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Advertisement

Υ.Γ.: Και μιας και ο λόγος για το Μαξίμου, στην ΠΑΤΡΙ.ΔΑ, διερωτώνται μήπως πίσω από το «αμόκ» της κ. Λατινοπούλου βρίσκεται στενός της συνεργάτης που διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το πρωθυπουργικό επιτελείο…

Ε.Τ.

 https://www.ieidiseis.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.