Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η πτώση στις δημοσκοπήσεις... «Πονοκέφαλος» για το ΠΑΣΟΚ...

 


 
 
 
Στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις δημοσκοπήσεις. 

Ο προβληματισμός αυτός... υπήρχε και πριν το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά εντείνεται και με τις... νέες έρευνες οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες. Στην δημοσκόπηση της MRB για το Open το ΠΑΣΟΚ χάνει 1,5% σε σχέση με αυτήν του Ιανουαρίου και από το 10,5% βρίσκεται στο 9%. 

Η πτωτική τάση του ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονική καθώς από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, με βάση τις μετρήσεις οκτώ εταιρειών, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σημαντικές απώλειες.  Ακριβώς πριν από έναν χρόνο το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη άγγιζε την κορυφή με 14%, ενώ σε πολλές μετρήσεις σήμερα βρίσκεται οριακά στο 10%. 

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θεωρούν ότι το ποσοστό του κόμματος θα είναι μεγαλύτερο – απ’ αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις –  στις εκλογές και αυτό γιατί όπως λένε καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι αναποφάσιστοι. 

Όπως εξηγούν, σε αυτή τη φάση οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλο ποσοστό στους αναποφάσιστους και δε μπορούν να εκτιμηθούν πολιτικά καθώς το κλίμα είναι πολύ βαρύ μετά την τραγωδία. Αναφορικά με την δεξαμενή των αναποφάσιστων στο ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν καθώς όπως υποστηρίζουν «είναι το δεύτερο κόμμα επιλογής». «Οι αναποφάσιστοι απαντούν πως βρίσκονται ανάμεσα σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ», λένε.  

Παράλληλα στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει η εκτίμηση πως το δυστύχημα στα Τέμπη λειτουργεί σαν ένα «πολιτικό reset» για όλα τα κόμματα καθώς το σοκ στην κοινωνία επηρεάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι και παραμένει η εκλογική περιφέρεια της Αττικής...

Ρενάτο Λέκκα

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.