Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Σταθερά πίσω

 





 
Τα παρακάτω που θα διαβάσετε  αναφέρονται σε επιστολή του συλλόγου Σερραιες Μανούλες .Η ημερομηνία είναι πριν από 10 χρόνια .Τα σχόλια περιττά
 
 
Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια, αλλάξαμε πρόσωπα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές φορές, τα αιτήματα ωστόσο παραμένουν τα ίδια.
Σας παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον τότε Δήμαρχο Σερρών με την ελπίδα να αλλάξουν όλα σύντομα.
22 Σεπτεμβρίου 2013
Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας
Προς κ. Δήμαρχο Σερρών
Κοινοποίηση: Δ.Σ. Δήμου Σερρών
Αξιότιμε κε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών, Όλοι γνωρίζουμε την εικόνα μιας τυπικής μέρας στο κέντρο της πόλης μας. Μιας τυπικής επαρχιακής πόλης. Μιας πόλης εχθρικής για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους γονείς, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αυθαίρετη στάθμευση, κατειλημμένα πεζοδρόμια, κλεισμένες ράμπες, αόρατες διαβάσεις, πεζοί και οδηγοί σε αγώνα μετ' εμποδίων, χωρίς νικητή. Μπορούμε ν' αλλάξουμε αυτή την εικόνα; Και κυρίως θέλουμε;
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα θέλαμε ως μέλη των αντίστοιχων συλλόγων και ομάδων πολιτών μα κυρίως ως γονείς να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας και να ζητήσουμε την παρέμβασή σας στα κάτωθι:
-Διεκδικούμε μια πιο ασφαλή μετακίνηση και διαβίωση για μας και τα παιδιά μας μέσα στην πόλη.
-Διαβάσεις πεζών ορατές και ανοιχτές που θα τις πλαισιώνουν ραμπες εισόδου στα πεζοδρομια.
-Πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια και κακοτεχνίες (σπασμένα πλακάκια και λακούβες). Πεζοδρόμια ανοιχτά και προσπελάσιμα από μητέρες με καρότσια και άτομα με αναπηρικά αμαξίδια, χωρίς εμπόδια και τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Πεζοδρόμηση όλου του κέντρου –και όχι τμημάτων δρόμων- για διευκόλυνση των πολιτών.
- Δημιουργια ποδηλατοδρόμων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Stand παρκαρίσματος ποδηλάτων, δυνατότητα χρήσης δημοτικών ποδηλάτων.
-Κατασκευή χώρου ιδανικού για skate και roller φωταγωγημένου για χρήση και απογευματινών ωρών, στα πάρκα της πόλης (Αθλητικό Κέντρο Οβά, Στρατόπεδο Παπαλουκά, Κοιλάδα)
-Κατάλληλα αστικά λεωφορεία προς τις μητέρες με καρότσια, παιδιά και τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια που μέχρι τώρα είναι αποκλεισμένοι από τα λεωφορεία καθώς δεν διαθέτουν ράμπα εισόδου.
-Αμέση αστική σύνδεση του κέντρου της πόλης με την Κοιλάδα. Πολλά αθλήματα πραγματοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν υπάρχει δυνατότητα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες να μεταβούν εκεί με αστικό.
-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου με παγκάκια, τραπέζια πιγκ-πογκ και άλλων δραστηριοτήτων.
-Άμεση δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών χώρων παιδικής χαράς για τα παιδιά μας.
-Χώρους θηλασμού που μια μητέρα θα μπορεί να θηλάζει προστατευμένη το μωρό της είτε δημόσια (παγκάκια με σκέπαστρα) είτε σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς χώρους -Φιλικά προς παιδιά (με παιδικά καθίσματα, παιδικές τουαλέτες, χώρους αλλαγής, κλπ) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι για όλους μας μία ευκαιρία. Ευκαιρία να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε, να μυρίσουμε, να γελάσουμε στο κέντρο της πόλης και να μάθουμε στα παιδιά μας να διεκδικούν το χώρο που τους ανήκει. Μια υγιής και ασφαλής πόλη, με δίκτυο πεζόδρομων-ποδηλατόδρομων, με επαρκείς χώρους στάθμευσης, ακριβές συγκοινωνιακό δίκτυο, ενοποιημένους πράσινους χώρους, κοινόχρηστους γεμάτους δράσεις, μια πόλη με φυσιογνωμία, δυναμική λειτουργία και ποιότητα ζωής.
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σερρών με τις δικές σας παρεμβάσεις και με την δική μας υποστήριξη και βοήθεια, ας μετατρέψουμε την πόλη μας σε μια πόλη γεμάτη παιδιά, γονείς, πολίτες που θα απολαμβάνουν την μοναδικότητα της.
Για το Σύλλογο "Σερραίες Μανούλες"
Βασιλική Πέτσα
Για το Σύλλογο Τριτέκνων ΠΕ Σερρών "Η Ελπίδα"
Ειρήνη-Ελένη Ματζιαρη
Για την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ν. Σερρών
Ελένη Χατζηβασιλείου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.