Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Σέρρες : Κοντρα Θανάση Μπαντη με την πρόεδρο των κτηνοτρόφων

 


 

 

   Φωτιές άναψε η ανάρτηση του γεωπόνου Θανάση Μπαντη για την Σερραϊκή  κτηνοτροφία .Στα όσα έγραψε απάντησε η πρόεδρος του συλλόγου Σερραίων κτηνοτρόφων κ Ελπίδα Σιδηροπούλου . Η οποία χαρακτήρισε λυπηρά τα όσα γράφει  αφου όπως αναφέρει παρουσιάζει τα πράγματα ρόδινα .Ενω δεν είναι .Στην ανταπάντηση του ο  γνωστός γεωπόνος αναφέρει οτι τα όσα γράφει στηρίζονται στα στοιχεία που έχει αντλήσει από τους επίσημους φορείς με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2023 .   Επ αυτού η πρόεδρος επιφυλάχθηκε να επανέλθει                 

 Διαβαστε

                                Αθανασιος Μπαντης

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΡΑΪΚΉ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ !
-------------------------------------------------------------
H κτηνοτροφία θα αναπτυχθεί και θα αποτελέσει την «ατμομηχανή» της αγροτικής ανάπτυξης του Νομού Σερρών!
-------------------------------------------------------------
Έχω αναφερθεί πολλές φορές, στηλιτεύοντας τη «δράση» και τη «συμπεριφορά» των "εμπόρων" της μιζέριας και της κακομοιριάς και των "dealers" της καταστροφολογίας και της «τελευταιολογίας» των Σερρών….
Έχω γράψει για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται τα «παπαγαλάκια της απογοήτευσης», καθώς τους «κόπηκε» μαχαίρι το "κελάηδισμα" από την ίδια την πορεία των πραγμάτων, την ίδια τη ζωή…
Τελευταίο τους «έργο», με νέα «σεναριογραφία», αυτό των δήθεν «πολλών κτηνοτρόφων που προχώρησαν στην σφαγή ολόκληρων των κοπαδιών τους»…
ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ !
ΤΡΌΜΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΈΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΨΕΜΑ !
===========================================
Η κτηνοτροφία λοιπόν «νεοσσοί» μου, συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προοπτικής στην πορεία της οικονομίας της ΠΕ Σερρών, παρά τις φωνές ασχετοσύνης από τις «ντουντούκες» της μιζέριας, της καταστροφολογίας και της «τελευταιολογίας» των Σερρών….
Εξετάζοντας τα πραγματικά στοιχεία των εκτροφών και του αριθμού του ζωικού κεφαλαίου της ΠΕ Σερρών, σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με τις τιμές στο γάλα και το κρέας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τριετία, μπορούμε με ασφάλεια, απαντώντας στις «διαζευγμένες ερωμένες» της αλήθειας, που εμφανίζονται εσχάτως, και χωρίς κανένα βάσιμο και πραγματικό στοιχείο διασπείρουν τον πανικό, και αποθαρρύνουν την ενασχόληση με την κτηνοτροφία, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι:
1) Η κτηνοτροφία (βοοειδή, αιγοπρόβατα, βουβάλια, μελισσοκομεία, βιολογική κτηνοτροφία κ.α.) αποτελεί ίσως τον μόνο κλάδο της οικονομίας του νομού που μπορεί να παραγάγει, να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία (καθετοποίηση παραγωγής, μεταποίηση) να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να σταματήσει την ερημοποίηση της υπαίθρου και να αναδείξει τα ποιοτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στον νομό συμπαρασύροντας στην ανάπτυξη μία σειρά επαγγελμάτων, άμεσα σχετιζόμενων μ΄ αυτήν (ζωοτροφές, μεταφορές, μεταποίηση και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, βιοτεχνίες, τεχνίτες παροχής υπηρεσιών, αγροτουρισμός κ.ά)
2) Οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος διαμορφώθηκαν από τον Αύγουστο του 2020 έως σήμερα (βλ. πίνακα τιμών παραγωγού γάλακτος):
3) Η μεταβολή του ζωικού κεφαλαίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ) της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ με σημερινή ημερομηνία 24.03.2023 είναι η αυτή που εμφανίζεται στον επισυναπτόμενο πίνακα (για αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοιρινά – βλ. πίνακα).
Βάζοντας στην εξίσωση, την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών (από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία) και την αύξηση της τιμής της ενέργειας ίσως θα ήθελαν ή περιμέναν «κάποιοι» την κατάρρευση του ζωικού κεφαλαίου και μία μεγάλη μείωση του αριθμού των εκτροφών.
Όμως όχι μόνον αυτό δεν έγινε αλλά από τα στοιχεία (και την ζώσα πραγματικότητα που εμείς συναντούμε στις μονάδες και στα μαντριά) μπορούμε να συμπεράνουμε πως υπάρχει εξορθολογισμός στη διαχείριση των μονάδων (η μικρή μείωση στον αριθμό των ζώων, όταν οι εκτροφές ουσιαστικά παραμένουν σταθερές, σημαίνει εγκατάσταση και υιοθέτηση ενός συστήματος διαχείρισης με αξιολόγηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και απομάκρυνση ή αντικατάσταση των ζώων που δεν ανταποκρίνονται στα παραγωγικά πρωτόκολλα των εκτροφών).
Αυτό γίνεται στις μέρες μας .-
4) Η ολιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ, με «πλέγμα» φιλοκτηνοτροφικών δράσεων όπως έλεγχοι αγοράς, το αυστηρότατο κυρωτικό πλαίσιο προστασίας των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων, οι οικονομικές COVIDο-ενισχύσεις σε όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας για την αντιμετώπιση των πληγών της πανδημίας, η οικονομική στήριξη για το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και την ενέργεια, η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως η κτηνοτροφία (και μέσα από την νέα ΚΑΠ 2023-2027) όχι απλά δεν θα μειωθεί αλλά θα αναπτυχθεί και θα αποτελέσει την «ατμομηχανή» της αγροτικής ανάπτυξης του Νομού Σερρών.
Οι «ντουντούκες» της μιζέριας ΤΩΡΑ ας σωπάσουν, επιτέλους!
Μπαντής Αθανάσιος / 24.3.2023
* * *
Πάντα ελεύθερη πατρίδα μου!
  ΕΛΠΙΔΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
 Κύριε Μπαντή είναι λυπηρά τα όσα γράφετε.Παρουσιάζετε τα πράγματα πολύ ρόδινα. Ενώ πιστεύω πως ξέρετε πως δεν είναι.Όσο για τα μέτρα στήριξης στους κτηνοτρόφους, ξέρουν και οι πέτρες πως ήταν ψίχουλα.Σε ότι αφορά τους πίνακες που ανσρτήσατε, μπορεί να τους πείρατε τώρα αλλά τα στοιχεία που παραθέτουν είναι του προηγούμενου έτους.Υπάρχουν νεότεροι της ΕΛΣΤΑΤ. Να μη αναφερθούμε στο θέμα των βοσκοτόπων που έχουμε φάει χιλιάδες ψέματα.Αυτό που ενδιέφερε και ενδιαφέρει τους κτηνοτρόφους είναι η επιβίωση των μονάδων τους. Είναι κρίμα να γίνονται πολιτικές αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας στις πλάτες των ελλήνων κτηνοτρόφων.Άλωστε θα ήταν δείγμα πολιτικού πολιτισμού η συννενόηση μεταξύ όλων των πολιτικών του νομού, με στόχο την λύση προβλημάτων που χρονίζουν.
  
                               ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ
 
 
Οι αριθμοί παντα λενε την αληθεια, και ειναι χθεσινά (24-3-2023) στοιχεία του ΟΠΣΚ.-
     
 
                                         ΕΛΠΙΔΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ 
 
 Επειδή και εμείς οι κτοινοτρόφοι λέμε την αλήθεια και δεν μας αρέσει να μα λένε και ψεύτες από πάνω θα σας παραθέσουμε στοιχεία σύντομα!!!

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.