Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

ΚΚΕ Σερρών : Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Ηράκλεια


 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (10/3/2023) η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπαρμπούτη με τίτλο «Γυρισμός (Δίχως χαρά)» που κυκλοφόρησε από της εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής. 

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής προσφυγιάς των μαχητών του ΔΣΕ. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε εκτενέστατα στην υπόθεση του βιβλίου του παρουσιάζοντας και λεπτομέρειες από γεγονότα που τον οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του έργου.

 Παιδί πολιτικού πρόσφυγα και ο ίδιος βίωσε και γνώρισε καλά το θέμα και οι εμπειρίες του περνάνε και στις σελίδες του βιβλίου.
Στο συγγραφικό του έργο αναφέρθηκε η Έλενα Τούσκα υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ. 

Την πολιτική παρουσίαση της πολιτικής προσφυγιάς έκανε η Φιλιώ Σαραντίδου Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Σερρών και υποψήφια βουλευτής. 

Παρουσιάστηκαν η ανωτερότητα της ποιότητας της ζωής, των σπουδών, και της εργασίας στις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό και η εκμετάλλευση που υφίστανται ακόμη και στον σύγχρονο καπιταλισμό οι εργαζόμενοι, οι απλοί άνθρωποι. Ακολούθησε συζήτηση με εμπειρίες όσων έζησαν ή γεύτηκαν την πολιτική προσφυγιά και ήταν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους. 

Την εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηράκλειας συνδιοργάνωσαν η Τ.Ε Σερρών του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Ηράκλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.