Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Φυλακες Νιγρίτας : Παρουσιαση της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ


Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου παρουσίασε στο σωφρονιστικό κατάστημα ΝΙΓΡΙΤΑΣ την παράσταση του θεατρικού έργου "ΝΑΙ" του Γκαμπριέλ Αρού, παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο "Αστέρια" για το Σερραϊκό κοινό και συγχρόνως αποτέλεσε την έναρξη του θεσμού του Εφηβικού Θεάτρου, με πρωινές παραστάσεις που παρακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας.
Το ΔΗΠΕΘΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΣΔΕ (σχολείο δεύτερης ευκαιρίας) του σωφρονιστικού καταστήματος ΝΙΓΡΙΤΑΣ για συνεργασία με στόχο δράσεις θεατρικής και εν γένει καλλιτεχνικής παιδείας επ' ωφελεία του σημαντικού στόχου κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων σπουδαστών του σχολείου.
Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σάββας Ρίζος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Ανδρέου και ο σκηνοθέτης Αστέρης Πολυχρονίδης, βρέθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα και παρακολούθησαν μαζί με τους κρατούμενους - σπουδαστές, πολλούς από το σωφρονιστικό προσωπικό, τον διευθυντή του Ιδρύματος Γιώργο Οικονόμου και βέβαια όλο το διδακτικό προσωπικό του ΣΔΕ. την παράσταση "ΝΑΙ" τους ρόλους της οποίας ερμήνευσαν οι δύο ηθοποιοί - Χαράλαμπος Παυλίδης και Δημήτρης Κουστολίδης με την βοήθεια των τεχνικών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιώργου Δασκαλάκη και Νίκου Παπαδόπουλο.
Κοντά μας βρέθηκε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, επιβεβαιώνοντας την σταθερή διάθεση του δήμου και του ΔΗΠΕΘΕ να είναι αρωγοί κάθε σημαντικής κοινωνικής δράσης.
Συγκινητική η παράσταση - που ο συγγραφέας της τοποθετεί σε ένα κελί στρατοπέδου συγκέντρωσης στην ναζιστική Γερμανία του 1944 - ανθρωπιστικά μηνύματα, υπεράσπιση της αξίας της ζωής αποτελούν την κεντρική ιδέα του έργου του Αρού.
Ευχαριστούμε τον διευθυντή και το προσωπικό του σωφρονιστικού ιδρύματος, ευχαριστούμε το παιδαγωγικό προσωπικό του ΣΔΕ, ευχαριστούμε τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς μας. Ζήσαμε μια εξαιρετική στιγμή της διαδρομής του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ. Δηλώνουμε παρόντες για μια εξίσου καίρια συνέχεια.
Savvas Rizos Alexandros Xrisafis ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ Λιανα Στυλιανη Παπαβασιλειου Nelly Efthimiou Chryssanthi Palazi Xrysoula Drigka Σύλια Ζέττα Fotoglou Charalabos Ilias Gotsis Ioannis Despotidis Άγγελος Αναστασιάδης Asterios Polychronidis Charalampos Pavlidis Dimitris Koustolidis Νίκος Παπαδόπουλος Giorgos Das Nectaria Tziora @Κωνσταντίνος Διώγος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.