Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Κοίτα να μαθαίνεις : Πανηγυρίζουμε για την φτώχεια μας

 


 

 

 Ημέρες καριέρας το Σάββατο 4 Φεβρουάριου στις Σέρρες και η όλη εκδήλωση προβλήθηκε από τα ΜΜΕ με ένα τόνο πανηγυρικό για να μην πω διθυραμβικό .

Και πάνω που πήγα να συμμεριστω αυτόν τον ενθουσιασμό , ο σμπίρος με προσγείωσε στην πραγματικότητα σημειώνοντας οτι αλλού θα έκλαιγαν .

Γιατι , τι ήταν οι μέρες καριέρας ???

Επιχειρήσεις τουρισμού κατά κύριο λόγο από τα Δωδεκάνησα ( εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης  το Εργατικό κέντρο Ρόδου ) .Έφτασαν στις Σέρρες αναζητώντας προσωπικό  .

Οπερ σημαίνει οτι όσοι βρουν δουλειά θα φύγουν εκτός νομού και οι περισσότεροι είναι σίγουρο οτι δεν θα ξαναεπιστρέψουν ποτέ  ( και μιλάμε για ηλικιακά νέους ) . Οπότε πανηγυρίζουμε που έχουμε ένα κύμα εσωτερικής μετανάστευσης  που μαθηματικά οδηγεί σε νέα μείωση του πληθυσμού της ΠΕ Σερρών ???

Υπερ τονίστηκε οτι πάνω από 1.000 άτομα ( κυρίως 18-30 ετων ) έσπευσαν να δώσουν βιογραφικό .

Αν υπολογίσουμε οτι από τους 150.000 κατοίκους όλης της ΠΕ Σερρών το 40% είναι κατω των 35 ετων . Τα πράγμα είναι πολύ πιο τραγικά από οτι νομίζουμε οτι είναι. Γιατι αν σε μια εκδήλωση διάρκειας λίγων ωρών σπεύδει το 2% για να ψάξει για δουλειά . Τότε το ποσοστό ανεργίας σε αυτές τις ηλικίες έχει χτυπήσει κόκκινο  .


1 σχόλιο:

  1. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Χρυσάφης ετοιμάζει ήδη απάντηση εκτός έδρας. Θα κάνει σεμινάριο στη Ρόδο και θα φέρει πίσω Ροδίτες εργοδότες για διακοπές στις Σέρρες! Και θα καλύψει τον αριθμό των ατόμων, και θα έρθει και συνάλλαγμα στην πόλη. Ο Δήμαρχός μας είναι πολύ μπροστά σας λέω!

    Τε. Π. Θε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.