Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Σερρών : Σύμμαχος μόνο με τον εαυτό του

 


 

Η φράση << μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση >>  θα μπορούσε να αποτυπώσει τα όσα λαμβάνουν χώρα εντός της Συμμαχίας Σερραιων .Όπου πλέον η δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκλεγμένων για τον επικεφαλης της παράταξης. Έχει αρχίσει και γίνεται ορατή και δια γυμνού οφθαλμού .

Και ο πλέον καλόπιστος έχει διαπιστώσει οτι είναι πολιτικά αναλώσιμος αν χρειάζεται να μείνει στο απυρόβλητο ο δήμαρχος .

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ Παλάζη το διαπίστωσε δις τις τελευταίες ημέρες;. 1ον με την ΠΟΛΙΤΕΙΑ των Ευχων όταν ο δήμαρχος  ( αρχικά )  ¨¨μαγεμένος ¨¨ από τις σειρήνες των μυστικοσυμβούλων του .Διαφώνησε με τις αλλαγές του προγράμματος και σε κάποια στιγμη απαίτησε μέχρι και  την παραίτηση της προέδρου .Ενω στο τέλος της ημέρας όταν διαπίστωσε οτι η φετινή ΠΟΛΙΤΕΙΑ ( αν και δεν είχε τις λαμπερές φιέστες και πολυδάπανες συναυλίες ) ήταν ισως η πιο πετυχημένη. Έσπευσε μέσω διαρροών να καρπωθεί την επιτυχία .

Στο θέμα της συναυλίας ενώ απο κοινού Παλάζη -Χρυσαφης την ανακοίνωσαν περιχαρείς. Μεσα σε 24 ώρες η πρόεδρος  αναγκάστηκε ( μετά τις αντιδράσεις ) να αναλάβει την όλη ευθύνη προκειμένου να μείνει εκτός κάδρου ο δήμαρχος . Η  εκ των υστέρων ανάρτηση της όπου έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση , σε μια προσπάθεια να επιμερίσει τις ευθύνες μπορεί να εκληφθεί και ως μήνυμα προς τον δήμαρχο .Οτι πλεον δεν θα είναι η μόνιμη Ιφιγένεια 

Η  πρόεδρος ήταν η τελευταία που διαπίστωσε ¨¨στο πετσί ¨¨ της τον τρόπο που πολιτεύεται ο αρχηγός της Συμμαχίας .

Αν γυρίσουμε στο 2019 στην αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχης .

Ο πρώτος που  διαπίστωσε οτι ο μήνας του μέλιτος στην Συμμαχία τελείωσε το βράδυ των εκλογών ήταν ο Γιάννης Δεσποτιδης. Ο οποίος ανέλαβε μεν την προεδρία του ΟΠΑΚΠΑ .Αλλά από την πρώτη ημέρα του διεμηνύθει οτι θα συνδιοικησει με τον προερχόμενο από την παράταξη Φωτιάδη  (  και τωρινό αντιδήμαρχο ) Βασιλη Χρυσανθίδη . Ως φυσική κατάληξη θεωρήθηκε οτι  η θητεία του κ Δεσποτιδη δεν ανανεώθηκε μετά το πέρας της πρώτης διετίας .Καθώς όπως ακουγόταν ήταν μη συνεργάσιμος ..Βέβαια ο κ Δεσποτιδης επανήλθε ως αντιδήμαρχος πριν από λίγους μήνες .Διότι διέθετε ενα μοναδικό προσόν να αναλάβει άμισθος

Ο Γιώργος Καδης  στο τέλος της διετούς θητείας των αντιδημάρχων .Είδε να μένει εκτός κυβέρνησης καθώς δεν χωρούσε στην εξίσωση .

Ο Γιώργος Ματθαίου έφυγε από την προεδρία του Αυτοκινητοδρομίου .Ο ψίθυρος λέει οτι η προσπάθεια του ¨¨να σπάσει αυγά ¨¨ δυσαρέστησε αρκετούς .

Ο Κώστας Δινάκης είναι μια άλλη περίπτωση .Εκει υπήρξε μια προσπάθεια ( μέσα από την αποψίλωση αρμοδιοτήτων ) να εξαναγκαστεί σε παραίτηση .Όμως ο αντιδήμαρχος είναι παλιά καραβάνα .  Και αυτού του είδους τα παιχνίδια τα γνωρίζει άριστα  

O Γιώργος Ταιρης είναι το πλέον χαρακτηριστικo παράδειγμα οτι στην Συμμαχια όλοι ( αντε οι περισσότεροι ) ειναι πολιτικα αναλώσιμα .

Εισήλθε ξαφνικά στο κυβερνητικό σχήμα  .Και σε μικρο διάστημα πήρε πολλές αρμοδιότητες ( οι περισσότερες από τον Κώστα Δινάκη ) .Όμως όσο γρήγορα βρήκε θέση στο βασικό κυβερνητικό σχήμα .Πολύ πιο γρήγορα έγινε αλλαγή .Προκειμένου να βρεθεί θέση για το νέο μέλος της Συμμαχίας τον προερχόμενο από την παράταξη Φωτιάδη κ Χρυσανθίδη .

 Ακόμη και ο  πιο στενός συνεργάτης του δημάρχου κ Σπύρος Μισιρλης δεν έμεινε ανέγγιχτος  .Αφού η επιμονή του δημάρχου να επαναδιοριστει στην οικονομική επιτροπή ο κ Χρυσανθίδης . Θεωρήθηκε ανεξήγητη και κατα κάποιο τρόπο ¨¨πολιτικό καπέλωμα ¨¨ του κ Μισιρλη

Αυτά για εισαγωγή γιατι έχουμε και μεγάλη συνέχεια .

2 σχόλια:

  1. Στο άκουσμα και μόνο όλων των ονομάτων που αναφέρετε νιώθω υπερήφανος που τέτοια πολιτικά μεγαθήρια διοικούν την πόλη μου! Κάτω φυσικά από την σκέπη του καλύτερου Σερραίου Δήμαρχου όλων των εποχών, τον κ. Χρυσάφη.

    Τε. Π. Θε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς οι ψηφοφόροι της Συμμαχίας ψηφίσαμε Καδη Δεσποτιδη Μισιρλή Ματθαίου και Ταϊρη-Παλάζη ! Όχι Φωτιάδη και Χρυσανθίδη. Εγώ προσωπικά αν ήταν υποψήφιος με την Συμμαχία ο συμφεροντολογος Χρυσανθίδης δεν θα ψήφιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.