Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Π.Ε Σερρών : Ανέβηκαν οι τόνοι στην σύσκεψη των εφτά δημάρχων

 

 
 
 
 
Ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης των εφτά Σερραίων δημάρχων . Με θέμα το αδιέξοδο που υπάρχει με την υπηρεσία δόμησης .
Μετά το 2010 και την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης .Οι μηχανικοί της υπηρεσίας δόμησης μετακινήθηκαν στον μητροπολιτικό δήμο ( Σερρών ) .Ενώ οι περιφερειακοί δήμοι είχαν το δικαίωμα να ιδρύσουν υπηρεσίες δόμησης ( κάτι που έπραξε μόνο ο δήμος Σιντικής ) .
Από την 1/1/2023 η υπηρεσια δόμησης του δήμου Σερρών ( λόγω της έλλειψης προσωπικού ) έχει σταματήσει να εκδίδει άδειες δόμησης για τους υπόλοιπους 6 δήμους με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα .Το  πρόβλημα γίνεται ακομη μεγαλύτερο καθώς συνταξιοδοτήθηκε και ο υπάλληλος της υπηρεσίας στο δήμο Σιντικής ( που εξυπηρετούσε τους δημότες των δήμων Ηράκλειας και Σιντικής ) .
Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να προχωρήσει ο δήμος Σερρών σε προγραμματική σύμβαση με τους υπόλοιπους δήμους .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.