Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Π.Ε Σερρών : Το 2023 Χρειάζεται να γίνουν πολλά


 

 

 

Ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έκανε πραγματικότητα τον εφιάλτη του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης.

Η χώρα μας έκανε, αυτή τη χρονιά την μεγάλη αλλαγή πορείας με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που μας απάλλαξε από το κράτος – δυνάστη που ταλαιπωρούσε το πολίτη. Αποκάλυψε, όμως, ότι υπάρχουν πολλές ακόμα χρόνιες αδυναμίες  στο δημόσιο τομέα, που πρέπει να  λυθούν με βαθιές τομές.

Βγήκαμε από την περιχαράκωση της προηγούμενης περιόδου, η Ελληνική κυβέρνηση έδειξε να πρωτοπορεί στα ευρωπαϊκά φόρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

 Εφαρμόστηκε πολιτική ανοικτών οριζόντων  που  ενίσχυσε τη θέση της στο παγκόσμιο στερέωμα, κτίστηκαν συνεργασίες  με προμετωπίδα την αξιοπιστία  και την αφοσίωση στις αρχές του Δυτικού πολιτισμού.

Επανήλθε δυναμικά ο τουρισμός, με θεαματική επέκταση της τουριστικής περιόδου. Τα επί πλέον έσοδα επέτρεψαν στη κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις αυξημένες ανάγκες των ελληνικών οικογενειών στον ενεργειακό τομέα.

Το 2022 είχαμε την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της γείτονος Τουρκίας που όμως αντιμετωπίστηκε χάρη στις διεθνείς συμμαχίες που  κτίστηκαν επειδή  έχουμε το προνόμιο να συμμετέχουμε στα ισχυρότερα κλάμπ του κόσμου ως  αξιόπιστη δύναμη  σταθερότητας με εμπεδωμένη Δημοκρατία . Ενισχύσαμε σημαντικά και τις, παρατημένες για χρόνια ,ένοπλες δυνάμεις μας.

Μέσα σε αυτή την χρονιά αναβαθμίσαμε  τους  οικονομικούς μας  δείκτες. Μειώθηκε δραστικά η ανεργία, αυξήθηκαν οι επενδύσεις, σημειώσαμε αισιόδοξη ανάπτυξη.

Να ξεφύγουμε από το προβληματικό μας παρελθόν

Το 2023 προσφέρεται να αποτελέσει ένα έτος όπου θα συνεχίσουμε να κτίζουμε την προσπάθεια αναγέννησης της χώρας ώστε να κατακτήσουμε να γίνουμε μία χώρα πρώτης κατηγορίας στην Ευρώπη. Ασφαλώς ο δρόμος είναι δύσκολος, καθώς πρέπει να αποβάλουμε στοιχεία του εθνικού μας  χαρακτήρα, να δημιουργήσουμε ισχυρές επιχειρηματικές μονάδες σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Να εργαστούμε συστηματικά, με επιμονή, χωρίς υπαναχωρήσεις και κυρίως με πίστη ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από το προβληματικό μας παρελθόν που αποτελεί μόνιμο  εφιάλτη.

Με ανάμεικτα συναισθήματα το 2022 για το Νομό Σερρών

Σε επίπεδο  Νομού Σερρών το 2022 ήταν μία χρονιά με ανάμεικτα συναισθήματα.

Εκτελούνται κάποια έργα υποδομών (ψυχιατρική Κλινική, γέφυρα Μαυροθάλασσας, συντήρηση οδικού δικτύου), δρομολογήθηκαν κάποια άλλα  ( νέο πυροσβεστικός σταθμός)

Όμως η χρονιά που φεύγει επιβεβαίωσε, με τον πιο τραγικό τρόπο, την πληθυσμιακή συρρίκνωση – που ήταν εξόφθαλμη την τελευταία δεκαετία, φανέρωσε την ασθμαίνουσα οικονομία σε παραπέρα πτώση, αφού επιχειρήσαμε και επενδύσαμε σε παρωχημένες μορφές επιχειρηματικότητας που δεν δίνουν καμία σοβαρή διέξοδο και ελπίδα να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας και της υποβάθμισης.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι , παρά την άνοδο των τιμών σε πολλά προϊόντα – που έδωσε μια ανάσα, χειμάζονται και αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας. Ανάγκη για αναδιάρθρωση καλλιεργειών και μεταποίηση των προϊόντων.

Όλα αυτά τα μείζονα, όλες αυτές τις επισημάνσεις  τις  αναδείξαμε στο «Σ.Θ.»

Θεωρώντας ότι είμαστε μέσο ενημέρωσης γνώμης το οποίο ανταποκρίνεται στο ρόλο του, που είναι η συμβολή στην προσπάθεια «να βγει το κάρο  από την λάσπη».

Δεν διστάσαμε μέσα στο έτος αυτό να  ονοματίσουμε το  σερραϊκό πρόβλημα που είναι η έλλειψη αστικής κουλτούρας,  η εμπεδωμένη – κυρίαρχη νοοτροπία του κρατισμού που μας διακατέχει και η άρνηση μας να αναλάβουμε επιχειρηματικό ρίσκο, ώστε να έρθει η ανάπτυξη, η τόνωση της απασχόλησης και η σταθερή προοπτική για τον τόπο μας.

 https://sertharros.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.