Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Νέας Ζίχνης : Έγκριση ψηφίσματος της Λαικης Συσπείρωσης για λήψη μέτρων προστασίας των παιδιών μέσα στους χώρους των σχολείων.


 

 

 

Με αφορμή το τραγικό γεγονός που συνέβη τη ∆ευτέρα 5 ∆εκεμβρίου 2022 στο 9ο δημοτικό Σχολείο Σερρών, τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο από έκρηξη του λέβητα πετρελαίου, η ‘ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ́ κατέθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ζίχνης  σχετικό ψήφισμά με το οποίο ζητά την λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας των παιδιών μέσα στους χώρους των
σχολείων.

Το δημοτικο συμβούλιο Νέας Ζίχνης ομόφωνα ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα 

 Με αφορμή το τραγικό γεγονός που συνέβη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο από έκρηξη του λέβητα πετρελαίου οφείλουμε να πάρουμε όλοι θέση σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών μας
μέσα στα σχολεία. 

Σε πολλά σχολεία του Δήμου μας, παρατηρούνται φθορές-ζημιές σε αίθουσες είτε λόγω παλαιότητας των κτιρίων, είτε λόγω κακής συντήρησης, μη ορθή συντήρηση καυστήρων, κουφώματα
επικίνδυνα με βαριές τζαμαρίες και πολλά άλλα προβλήματα. Άμεσα πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα χωρίς καμία καθυστέρηση :

 
- να γίνει έλεγχος ασφάλειας για όλα τα Σχολεία και τις υπηρεσίες του Δήμου

 
- να γίνει έλεγχος πυροπροστασία, πυρασφάλεια και πυρανίχνευση, να εξεταστεί αν υπάρχουν μελέτες για όλα αυτά κι αν αυτές έχουν εγκριθεί από τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής.

 
- να γίνει έλεγχος και εξέταση των λεβητοστασίων που βρίσκονται δίπλα και κάτω από αίθουσες, σε προαύλιους χώρους και σε συνεργασία με την πυροσβεστική να γίνει η μεταφορά τους όπου θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση της ασφάλεια των χώρων που βρίσκονται οι μαθητές.

 
- για κάθε λέβητα χωριστά και για κάθε ανελκυστήρα που μπορεί να υπάρχει σε σχολείο να ελεγχθεί και να εκδοθεί ετήσιο πιστοποιητικό καλής λειτουργίας από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

 
- να δημιουργηθεί τεχνική ομάδα συντήρησης των σχολείων σε όλα τα επίπεδα

 
- να πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία

 
- να απαιτήσουμε άμεσα γενναία χρηματοδότηση για την ασφάλεια και τη συντήρηση των κτιρίων και την επάρκεια μέσων αντιμετώπισης. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους, ειδική εκπαίδευση υπαλλήλων σε θέματα ασφάλειας,
Τα σχολεία δεν είναι παιδοφυλακτήρια. Είναι χώροι εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών μας, οφείλουμε να είναι ασφαλή και να έχουν όλες τις απαραίτητες σύγχρονες υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.