Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Σέρρες : Η Λευκή νύχτα και τα Σερραικα λευκά όνειρα


 

 

 

Πληροφορούμαστε ότι την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου,  λίγες μέρες πριν μας αφήσει το 2022, θα διοργανωθεί λευκή νύχτα. Πρόκειται στην ουσία για μία φιλότιμη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της μόδας, της συνήθειας, του μάρκετινγκ. Γνωρίζουν πολύ καλά οι διοργανωτές και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Θα γίνει για να γίνει, θα γίνει για την τιμή των όπλων στην ουσία.

Με την μεγαλομανία, την αίσθηση ότι είμαστε κάποιοι, με τα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουμε και την έλλειψη αισθημάτων  για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας, την άρνηση μας να στηρίξουμε την αγορά μας, το τοπικό εμπόριο και το τοπικό επιχειρείν, ούτε οι λευκές, ούτε οι ξανθές, ούτε οι κόκκινες, οι μπλε και πράσινες νύχτες θα φέρουν την άνοιξη.

Η Άνοιξη θα έρθει αν ποτέ στη σερραϊκή αγορά,  στη σερραϊκή κοινωνία κατ’ επέκταση,  αποκτήσουμε την δύναμη να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν ποτέ ξεφύγουμε από τα πάθη, τον εγωισμό μας και την έπαρση ότι είμαστε κάτι διαφορετικό από τους συμπολίτες μας.

Δ.Ν.

 https://sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.