Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΚΕΔΗΣ : Ειναι Τρύπια ....... τα δίχτυα ????

 



Το έτος 2022 κατατέθηκαν δύο πορίσματα, μετά από προγραμματισμένους ελέγχους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου. 

Το ένα αφορά την ΚΕΔΗΣ και το άλλο το Δήμο Σερρών. 

Κανένα από αυτά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, έτσι ώστε να πληροφορηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, και μέσω αυτού ο κυρίαρχος πολίτης, για τη διαφάνεια των πεπραγμένων – αποφάσεων των εκλεκτών του. 

Αντί αυτών ακούστηκαν πολλά μισόλογα και κραυγές από όλες τις πλευρές. Αντικαταστάθηκε μια γενναία πράξη (δημοσιοποίηση) από σκόρπια φληναφήματα.

Όσο αφορά το πόρισμα που προέκυψε για το Δήμο, δεν αφορά μόνο τις απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες επαίρεται η Δημοτική Αρχή, αλλά αγγίζει και άλλα θέματα, διαπιστώνοντας «τρύπια δίχτυα».

Αυτό που αφορά την ΚΕΔΗΣ βρίθει ευρημάτων που έχουν ενδιαφέρον για τη διαχρονική οικονομική και όχι μόνο πορεία της Επιχείρησης. 

Από μέρους της διοίκησης κατατέθηκαν ενστάσεις στην Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων, όπως είχε δικαίωμα να πράξει.

Τα παλαιότερα έτη, είναι γνωστό σε όσους ασχολούνταν, και όχι σε όψιμα

ανδρείκελα, φοριόταν πολύ η άποψη «μη πυροβολείτε τη ΔΕΥΑΣ, γιατί

προσφέρει σημαντικό έργο». 

Άποψη σωστή αλλά και πονηρή.

 Κανένας δεν αμφισβητεί το έργο των Δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να καταστεί από το κάθε καταφερτζή, ως χαλί για να κρυφτούν από κάτω, τα σκουπίδια της δραστηριότητας του.

Και οι «πόρνες» επιτελούν σημαντικό έργο, κανένας όμως δεν ισχυρίσθηκε ότι είναι «παρθένες». Ας αντικατασταθούν λοιπόν οι κραυγές, με τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων, γεγονός που θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Κώστας Σαραφίδης 

Οικονομολογος 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.