Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Κοίτα να μαθαίνεις : ¨¨Κρέμασαν στα μανταλάκια ¨¨¨¨ τον Παντελη Χράπα


 

 

 

 

 Στον απόηχο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου Σερρών που ενέκρινε τα τεύχη της διακήρυξης και δημοπράτησης του διαγωνισμού για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του οδοφωτισμου του δήμου Σερρών .Όπου ο κ Χράπας ψήφισε ΝΑΙ επικαλούμενος οτι η παράταξη του δεν συνεδρίασε προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος .Με δελτίο τύπου η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ¨¨αδειάζει ¨¨ τον κ Χράπα θυμίζοντας του , οτι πριν από ένα χρόνο στις 29/11/2021 η παράταξη με δελτίο τύπου το οποίο μάλιστα υπογράφει και ο κ Χράπας είχε τοποθετηθεί επι του θέματος εκφράζοντας την αντίθεση της με την διαδικασία που επέλεξε η δημοτική αρχή 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ                                                              Σέρρες 14-11-2022
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΣΕΡΡΑΙΩΝ       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ:
«ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ LED»

Με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών τη Δευτέρα 14/11/2022 για το θέμα των LED, υπενθυμίζουμε τη θέση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για το θέμα αυτό, όπως εκφράστηκε στην Οικονομική Επιτροπή στις 29/11/2021 από τον δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Χράπα Παντελή, η οποία θέση δημοσιεύθηκε με το παρακάτω δελτίο τύπου στις 29/11/2021 που υπογράφεται από τον κ. Χράπα Παντελή.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ                                                              Σέρρες 29-11-2021
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΣΕΡΡΑΙΩΝ       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χράπας Παντελής
τέως αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Δήμου Σερρών:
  "Ο κ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ LED, ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 1.278.000 ΕΥΡΩ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ".

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με ημερομηνία 29/11/2021 η δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη αποφάσισε να παραχωρήσει τον οδοφωτισμό του Δήμου Σερρών σε ιδιώτη για 12 χρόνια, για να αντικαταστήσει τους λαμπτήρες με φωτιστικά led, με δάνειο από ιδιώτη, επιλέγοντας τη μέθοδο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (Σ.Ε.Α.) που θα κοστίσει ακριβότερα κατά 1.278.000 ευρώ, σε σύγκριση με τη μέθοδο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.κ.Δ.) με τεχνικό σύμβουλο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων.

Κατατέθηκε και στην Οικονομική Επιτροπή η παρακάτω πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία 15-9-2021:
"Να ανατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών να εισηγηθούν  προς το δημοτικό συμβούλιο, ποια από τις δύο προτάσεις, σχετικά με το θέμα των led είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα για το Δήμο Σερρών, αφού προηγουμένως εξετάσουν όλα τα στοιχεία και των δύο προτάσεων με βάση τον επίσημο οδηγό του προγράμματος  χρηματοδότησης οδοφωτισμού των Δήμων από το Τ.Π.κ.Δ. με τεχνικό σύμβουλο το Κ.Α.Π.Ε. και υπολογισμένα με τιμές ΦΕΚ.
Η εισήγηση αυτή των Υπηρεσιών του Δήμου να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  και η απόφαση για το θέμα αυτό των led να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή, διότι είναι μία απόφαση που δεσμεύει το Δήμο για τα επόμενα 12 χρόνια".

Στα πλαίσια της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας όφειλε η δημοτική αρχή την πρόταση αυτή  να την είχε αποφασίσει ήδη από μόνη της.

Επισημαίνεται, ότι τη λήψη απόφασης για το θέμα των led από το δημοτικό συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή, ζήτησαν και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης Φωτιάδη.
Δυστυχώς όμως η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι ερωτηματικά δημιουργεί ο όλος χειρισμός του θέματος των led από το Δήμαρχο Σερρών κ. Χρυσάφη, διότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών με ημερομηνία 01-09-2021, ενώ παρουσίασε για το θέμα των led προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ, μετά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι κάνει κάτι πολύ ακριβό και στην ίδια συνεδρίαση μείωσε τον προϋπολογισμό από 8 εκ. ευρώ σε 6.369.000 ευρώ.

                                                     Χράπας Παντελής
                                                          δημοτικός σύμβουλος
                                                  Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων




Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
Γκότσης Ηλίας
Χράπας Παντελής
Παπαβασιλείου Βασίλειος
Γαλάνης Στέλιος
Δούκας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.