Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΚΚΕ Σερρών : Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ξεχωριστή σημασία, με τις στιγμές που ζούμε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε εξέλιξη ο Ρώσο-Νατοϊκός πόλεμος στην Ουκρανία, απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, επιθετική ρητορική της Τουρκίας προς την Ελλάδα, πληθωρισμός, ακρίβεια σε ενέργεια και αγαθά πρώτης ανάγκης, σαπίλα και δυσωδία που αναβλύζει από ένα σύστημα βαρβαρότητας που αργοπεθαίνει και τρώει τις σάρκες του.

Σε αυτές τις συνθήκες, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατρέψει τον ελληνικό λαό σε "στόχο" σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Η ιστορική πείρα της περιόδου της δικτατορίας 1967-1974, μας διδάσκει πως οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες είναι εχθροί των λαών!

Η Χούντα, αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, που υπηρετούσε τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών και των διεθνών συμμάχων τους,  αποδείχθηκε πως δεν ήταν πανίσχυρη.

Ο λαός βγήκε στο προσκήνιο της ιστορίας και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα απέναντι στη δικτατορία που στηριζόταν και από εγχώριους και από ξένους προστάτες.

Απέδειξε πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος!

Η κορύφωση της πάλης του, ωρίμασε μέσα από πολύ κοπιαστικούς αγώνες, με πολλές θυσίες, με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών.

Απέδειξε πως η δύναμη, είναι η οργάνωση και η συμπόρευση των νέων, των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Αυτά τρόμαξαν τη Χούντα, αυτά τρομάζουν και τώρα και πάντα, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όσους θέλουν το λαό και τους νέους ανθρώπους στην "αναμονή'', και όχι ¨πρωταγωνιστή" στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη.
 
Τα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου "έξω οι ΗΠΑ"," έξω το ΝΑΤΟ", όπως και το σύνθημα "Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία", είναι όλα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ γιατί συνδέονται με τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΠΕΜΠΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 5:30 μ.μ.,  μπροστά από το άγαλμα του Εμ. Παπά στην Πλ. Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.