Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Δασαρχείο Σιδηροκάστρου: Απαγόρευση Θήρας σε περίπτωση χιονόπτωσης Κυνηγετικής Περιόδου 2022 – 2023


Το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου με ανακοίνωση που εξέδωσε απαγορεύει το κυνήγι σε περίπτωση χιονόπτωσης την Κυνηγετική Περίοδο 2022-2023. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Απαγορεύεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2022 – 2023 σε όλη την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου, το κυνήγι κάθε θηράματος (τριχωτών και πτερωτών) σε περίπτωση χιονόπτωσης μεγάλης διάρκειας και έντασης, όταν συνεπεία αυτής το έδαφος είναι καλυμμένο από το χιόνι, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση των ιχνών των θηραμάτων επ΄αυτού, καθώς και την άσκηση του κυνηγιού των πτερωτών θηραμάτων σε περίπτωση επικράτησης παρατεταμένων χρονικά δυσμενών για τα πτηνά καιρικών συνθηκών (χίονια-παγετός).

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τα άρθρα 258 παρ. 3β, 287 παρ.18 και 288 του Ν.Δ.86/69 όπως ισχύουν.

Η εφαρμογή και τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, στους κυνηγετικούς συλλόγους και στα μέλη τους, και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη. Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.