Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Σιντικής : Κάποιοι να διαβάσουν τον εκλογικό νόμο


 

 

Δεν γνωρίζουμε αν όσοι ανακοινώνουν ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Σιντικής έχουν προηγουμένως διαβάσει τον εκλογικό νόμο, ώστε να αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που υπάρχουν προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να εκτεθούν, ως υποψήφιοι, στο εκλογικό σώμα στις εκλογές του 2023.

Αυτό αποτελεί μία εύλογη απορία κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου όταν παρατηρεί ότι ακόμη και σε Δήμους μεγαλύτερους από τον Δήμο Σιντικής οι ενδιαφερόμενοι που έχουν μελετήσει το εκλογικό σύστημα διακρίνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιθυμία πολιτικοποιημένων πολιτών να συμμετέχουν στο δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής και διεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος,  έστω με έναν υποτυπώδες δημοτικό σχήμα.

Είναι τόσο αδιάβαστοι ( όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Σιντικής ), ώστε να μην  βλέπουν τα προσκόμματα του εκλογικού νόμου  που οι περισσότεροι λένε ότι φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού;

Δεν ξέρουμε που κρύβεται η αλήθεια, θα φανεί σύντομα. Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή στον Δήμο Σιντικής έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το νέο εκλογικό τοπίο  ή είναι πολύ προχωρημένοι, ώστε να διακρίνουν «χαραμάδες» παράκαμψης του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση.

Δ.Ν.

https://sertharros.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.