Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων : ΄'Έργα 30 εκατ ευρώ στα χωριά του δήμου

 


 

 

 

Με δελτίο τύπου η Δημοτική Πρωτοβουλια Σερραίων κάνει ένα απολογισμό των έργων της δημοτικής αρχής Αγγελίδη των έργων που έγιναν στα χωριά.Οπως αναφέρεται το κόστος των έργων ανήλθε στα 30 εκατ ευρω . 


 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κάποιους από τη δημοτική αρχή Χρυσάφη,  που δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται τα έργα που υλοποίησε και εξασφάλισε η δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων στα χωριά και υποστηρίζουν άδικα για πολλοστή φορά, όπως και πρόσφατα, ότι η δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων εγκατέλειψε τα χωριά, υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων υλοποίησε και εξασφάλισε στα χωριά τα εξής  έργα προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ:

ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ: έργο αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στο Χιονοχώρι προϋπολογ. 443.000 ευρώ. 


ΟΡΕΙΝΗ: έργο αναπλάσεων στην Ορεινή προϋπολογ. 250.000 ευρώ. 


ΣΚΟΥΤΑΡΙ: διαμόρφωση πλατείας Σκουτάρεως προϋπολογ. 200.000 ευρώ. 


Κ. ΚΑΜΗΛΑ: διαμόρφωση πλατείας Κάτω Καμήλας προϋπολογ. 200.000 ευρώ. 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ- Α. ΒΡΟΝΤΟΥ-  ΠΡΟΒΑΤΑΣ:  Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Προβατά - Κωνσταντινάτο - Α. Βροντού προϋπολ. 250.000 ευρώ. 


ΠΡΟΒΑΤΑΣ: Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Λύκειο Προβατά προϋπολ. 400.000 ευρώ. 


ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ: Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων στις περιοχές των Χιονοχώρι και Konce (fyrom) προϋπολ. 223.700 € . 


ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ προϋπολογ. 495.000 ευρώ (το έργο αυτό, ενώ αρχικά εγκρίθηκε για να γίνει στην Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα, τελικά θα γίνει σε άλλη τοποθεσία του Δήμου Σερρών). 


ΣΚΟΥΤΑΡΙ-ΜΗΤΡΟΥΣΙ:    Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Σκουτάρεως    - Μητρούση προϋπολ. 11.000.000 €. 


ΜΗΤΡΟΥΣΗ-ΠΡΟΒΑΤΑ-ΜΟΝΟΚΚΛΗΣΙΑ-ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑ:     Δώσαμε οριστική λύση στο πρόβλημα  της ποιότητας και ποσότητας νερού  στις Κοινότητες Μητρούση, Προβατά-Μονοκκλησιά-Άνω Καμήλα (Ανόρυξη γεώτρησης στη Μονοκκλησιά)  με το έργο «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης των εξωτερικών υδραγωγείων των Κοινοτήτων  Μητρούση – Α. Καμήλας – Μονοκκλησιά – Προβατά» Προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.
ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ:    Κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Χιονοχώρι προϋπολ. 1.400.000 ευρώ.
ΟΙΝΟΥΣΑ:    Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Οινούσα Προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.
ΜΗΤΡΟΥΣΗ: Διυλιστήριο νερού στο Μητρούση προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΣΚΟΥΤΑΡΙ: Ανόρυξη γεώτρησης στο Κων/το και επιπλέον γεώτρησης στην Αναγέννηση, όπως επίσης και ανακατασκευή σε τρεις υδατόπυργους και αντλιοστάσια στο Σκούταρι, Κων/το, Αναγέννηση προϋπολογ. 200.000 ευρώ. 


ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ:    Εργασίες αναβάθμισης εξωτερι-κού  υδραγωγείου και κατασκευής σταθμών τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού στις κοινότητες του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών προϋπολογ. 2.591.000 ευρώ. 


ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ: Αποχετευτικό δίκτυο Κ. Καμήλας προϋπολογ. 2.880.000 ευρώ. 


ΑΔΕΛΦΙΚΟ - ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ-ΚΟΥΜΑΡΙΑ: Σύνταξη μελέτης για τη βελτίωση των εξωτερικών υδραγωγείων Αδελφικού, Κουβουκλίου, Κουμαριάς προϋπολογ. 237.000 ευρώ. 


Α.ΚΑΜΗΛΑ-ΜΟΝΟΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΡΟΒΑΤΑΣ- ΜΗΤΡΟΥΣΗ: Κατασκευή κεντρικής δεξαμενής νερού στην Α.Καμήλα προϋπολογ. 1.880.000 ευρώ χωρητικότητας 2.000 κ.μ. νερού, η οποία θα λειτουργεί επικουρικά προς τα υδραγωγεία του Προβατά, της Μονοκκλησιάς, της Α. Καμήλας και του Μητρούση. 


ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΣΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ:    2.500.000 €
    
ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ:        29.549.000 ευρω 


    Όμως δεν είναι μόνον τα διάφορα έργα που υλοποιούνταν  σε χωριά του Δήμου, αλλά και όποιες υπηρεσίες παρείχε  ο Δήμος στην πόλη, τις ίδιες υπηρεσίες παρείχε  και σε όλα τα χωριά, όπως αποκομιδή απορριμμάτων, συντήρηση πρασίνου, αγροτική οδοποιία, συντήρηση σχολείων, παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ κλ.π.
Επίσης εργασίες ρουτίνας της καθημερινότητας των Υπηρεσιών του Δήμου, όπως αντικατάσταση πλακιδίων πεζοδρομίου, λαμπτήρων σε πάρκο, κλαδέματα δένδρων κλ.π. δεν τις παρουσιάζαμε σαν κατορθώματα και ούτε θριαμβολογούσαμε.
 
                             Οι δημοτικοί σύμβουλοι της
    Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων  
                                               Γκότσης Ηλίας
                                     Παπαβασιλείου Βασίλειος
                                         Γαλάνης Στέλιος
                                         Δούκας Γεώργιος
                                        Χράπας Παντελής
 

1 σχόλιο:

  1. ολα αυτα ειναι εγα τισ ΔΕΥΑΣ που θα γινοτανε παλι γιατι εχει καλη διοικηση.και τα λεφτα προερχονται απο τουσ πολιτεσ του δημου.και παλι λιγα κανατε..επρεπε πολλα περισοτερα και μειωση των τιμολογιων στουσ καταναλωτε\ς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.