Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σέρρες : Μέρα χωρίς αυτοκίνητο, αλλά οι επιδόσεις πενιχρές


 

 

Γιορτάστηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου όπως κάθε χρόνο η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Χρόνια τώρα η εκδήλωση αυτή επιδιώκει να αλλάξει την συμπεριφορά των ανθρώπων, κυρίως αυτών που ζουν στις πόλεις όπου έχει συγκεντρωθεί πολύς πληθυσμός και υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα του κυκλοφοριακού  – το οποίο επιδεινώνεται από την έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας.

Όμως παρά τις σχετικές δράσεις ελάχιστα φαίνεται να  βελτιώνεται η κατάσταση στην πόλη των Σερρών.  Η νοοτροπία μας δεν αλλάζει, το κυκλοφοριακό  μας κυνηγά και να μας μαυρίζει τη ζωή, φθείρει τα αυτοκίνητα μας ( και την τσέπη μας ) και επιβαρύνει το περιβάλλον. Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι ποδηλατόδρομοι θα συμβάλλουν θετικά και αρκετοί συμπολίτες μας θα αποφασίσουν να κυκλοφορούν στην πόλη μας – που προσφέρεται γι αυτό – με ποδήλατο, κλασσικό ή ηλεκτρικό. Παρατηρούμε , επίσης, ότι αρκετοί νέοι άρχισαν να κινούνται στην πόλη με ηλεκτρικά πατίνια. Οι τελευταίοι ας είναι πιο προσεκτικοί απέναντι σε πεζούς και οχήματα , ώστε να μην έχουμε ατυχήματα.

 

Δ.Ν.

 https://sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.