Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κοίτα να μαθαίνεις : Θα γίνει της… απεγκατάστασης στην Πολιτεία των Ευχών

 


 

 

 

 

 

Σύμφωνα με  τις απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που είχαν ως θέμα τις αναμορφώσεις Προϋπολογισμού του Δήμου,  θα σταθούμε σε δύο σημεία:

Άρθρο του Νίκου Κουφοτόλη
  • 1.       Την διαφορετική φιλοσοφία του
  • 2.       Και στην αναφορά: ότι τρεις λέξεις  χαρακτηρίζουν τη δική τους θητεία σε όλα τα θέματα. «Σοβαρότητα, Υπευθυνότητα, Σεβασμός»

Στη διαφορετική φιλοσοφία οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι… έχει δίκιο!  Είναι πάρα πολύ σπάταλη για … φτωχή.

Οσο για το «Σοβαρότητα, Υπευθυνότητα, Σεβασμός» 

Στο ετήσιο Σχέδιο Δράσης της ΚΕΔΗΣ  (Απόφαση 135/2021) το ποσό που αντιστοιχούσε στη δράση της Πολιτείας των Ευχών 2022 είχε αρχική εκτίμηση  148.800€.  

Πρόσφατα… επανασχεδιάστηκε η δράση και ο τελικός προϋπολογισμός εκτοξεύτηκε στα 358.000€, (2,3 φορές επάνω) προκύπτοντας μια διαφορά 210.000€ , (ποσό που δεν είχε η ΚΕΔΗΣ), και ζητήθηκε η κάλυψη του με επιπλέον χρηματοδότηση από το Δήμο Σερρών.

Ποσό που καλύφθηκε, με συνεννόηση και  αναμορφώσεις κωδικών του προϋπολογισμού (θα σταθούμε εκτενώς σε αυτές μετά τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου) κάνοντας χρήση ακόμη και μέρους της επιχορήγησης (445.815,35€) του Υπουργείου Εσωτερικών  που δόθηκε στον Δήμο Σερρών, για να καλύψει την επιβάρυνση από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, τελικά η ΚΕΔΗΣ θα επενδύσει – ξοδέψει – κατασπαταλήσει, ανάλογα από ποια πλευρά το αξιολογείς  359.800€ για την «Πολιτεία των Ευχών 2022».

 
 
 

Ο πίνακας που ακολουθεί  επιχειρεί να συγκρίνει  τον τρόπο που κατανεμήθηκαν  τα ποσά  τόσο στην αρχική σύμβαση της περσινής  Πολιτείας των Ευχών (16.12.2021), της αναθεωρημένης σύμβασης  της (24.01.2022) (να υπενθυμίσουμε ότι μετά τα περσινά Χριστούγεννα ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις λόγω covid), και αναφερόμαστε σε αυτή  γιατί ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός  και φυσικά τα ποσά που αντιστοιχούν  στη νέα Πολιτεία των Ευχών.

Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ανάλυση. Η παρακολούθηση των ποσών ανά κωδικό από μόνη της οδηγεί και το μέσο αναγνώστη σε ασφαλή συμπεράσματα.  

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο  δήλωσε ότι «έπρεπε να αυξηθούν τα κονδύλια για την Πολιτεία των Ευχών, επιθυμεί να ανεβάσει  τον πήχη και θα τον ανεβάζει  διαρκώς γιατί έχει… διαφορετική φιλοσοφία».

Προφανώς , έχει να κάνει με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό στον Σερραίο πολίτη  όμως:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στην επόμενη Πολιτεία των Ευχών θα γίνει της «εγκατάστασης – απεγκατάστασης»

Στην αρχική σύμβαση 12/2021 ήταν 19.600€, εκτινάχθηκε με την τροποποίησή της κουτσουρεμένης λόγω covid στο ποσό των 28.000€ και να  προϋπολογισθεί στην επόμενη με το ποσό των 46.500€ και με το ΦΠΑ 24% στο συνολικό ποσό 57.660€.

Σε αναγωγή επί της 100% του συνολικού κόστους της Πολιτείας των Ευχών, οι δαπάνες για τις εργασίες  «εγκατάστασης- απεγκατάστασης»  εκτινάχθηκε από 12ο/2021 – 9,56%, τον  1ο/2022 – 14,46% και στην επερχόμενη στο εξωπραγματικό 15,72%.

Ας αναλογιστεί ο καθένας αν το ποσοστό του 15,72% συνάδει συνάδει  με την υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό των Σερραίων πολιτών και του δημοσίου χρήματος  την οποία κατά δήλωση του υπηρετεί- πρεσβεύει  η Συμμαχία  Σερραίων και  ο επικεφαλής της  Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Η νέα Πολιτεία των Ευχών, δεν θα έχει αρκούδο «ΣερρΕυχούλη» ή  την Φάτνη που σε μια νύχτα  το κόστος συνολικά των 60.000€ που ανακοινώθηκε πως στοίχιζαν, μετά την κατακραυγή της κοινωνίας  μειώθηκε στα «χαρτιά» στο μισό, θα έχει όμως Εργασίες Εγκατάστασης  – Απεγκατάστασης. Δαπάνες που μπορεί να είναι και… «αόρατες».

Θυμίζουν το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Προφανώς  κάποιοι έχουν  διαφορετική φιλοσοφία που συμφωνεί  με το  «Καθάρισε τον κόπρο το Αυγείου»

https://www.anexartitos.gr/t

2 σχόλια:

  1. Τα περσινά γιατί δεν τα στείλατε ακόμα στον Εισαγγελέα;
    Τι περιμένετε;
    Πάρτι έκαναν, έβαλαν χέρι στην σύμβαση και την έκαναν κουρελόχαρτο για να "απορροφήσουν" Τα χρήματα.
    Στείλτε το στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε μικρέ ζηλεψαμε την νέα γενική γραμματέα του Δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.