Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΠΕ Σερρών : Πολυθρόνα για δύο


 

 

 

Μπορεί να περνά σε δεύτερη μοίρα ( λόγω της βέβαιης νίκης     Τζιτζικώστα ) αλλά έχουμε το 2023 εκλογές και για την περιφέρεια .Με την αλλαγή στον εκλογικό νόμο οι θέσεις του περιφερειακού συμβουλίου μειώνονται στις 61 και η παράταξη Τζιτζικώστα  θα χάσει από 1 εως 5  έδρες από τις 44 που έχει σήμερα . 

Στην ΠΕ Σερρών οι θέσεις των περιφερειακών συμβούλων μειώνονται από 8 σε 6 . Στο παρόν περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη Τζιτζικώστα έχει 5 συμβούλους(Σπυροπουλος, Καριπιδης, Μαλλιαρας, Περιστέρη , Μπαλαξη )  .Στο επόμενο θα εκλεγουν σίγουρα 2 που μπορει να φτάσουν στον αριθμό 4 .

Ο Θανάσης Μαλλιαρας δεν θα είναι υποψήφιος , για Δημήτρη Μπαλαξη και Κατερίνα Περιστέρη υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό .Ενω για τους υπόλοιπους που ήταν υποψήφιοι το 2019 δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον .Καθώς στα 10 χρόνια του κ Τζιτζικώστα στην περιφέρεια , θέσεις ευθύνης αναλαμβάνουν μόνο οι προερχομενοι από την ΠΕ Θεσσαλονίκης .

Υπάρχουν νέα πρόσωπα να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο ???. Μηδενικό το ενδιαφέρον αφου είναι  πλέον διαπιστωμένο οτι και αυτοι που εκλέγονται ξεχνούν την επομένη των εκλογών οτι είναι περιφερειακοι σύμβουλοι .

Θα βρεθούν οι υπόλοιποι που απαιτούνται για το ψηφοδέλτιο ?? Βεβαιως και θα βρεθουν απλώς για να συμπληρώσουν .Η μάχη  για την πρωτιά με έπαθλο την θέση του αντιπεριφερειάρχη  θα δοθει ανάμεσα στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον  Δημήτρη Καριπίδη .Στις εκλογές του 2019 ο κ Σπυρόπουλος είχε λάβει 12.104 ψήφους και ο κΚαριπιδης 11.354

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.