Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Η ανίκητη επιμονή του βλάκα και ο θόρυβος του άδειου τενεκέ


 

 

 

Κάθε ημέρα που περνά σε μία κρίση αποκαλύπτει χαρακτήρες, αποκαλύπτει προθέσεις και ικανότητες, αλλά όπως είναι γνωστό ο άδειος τενεκές κάνει μεγάλο θόρυβο όταν τον χτυπάς, έτσι τραβά τα βλέμματα επάνω του, τουλάχιστον αρχικά γιατί κάποια στιγμή το κενό φαίνεται . Αυτό όμως είναι χρήσιμο για το σύστημα γιατί με τους κενούς και τους τίποτα σε παρασύρει από την ουσία και την σκληρή αλήθεια έτσι το σύστημα συνεχίζει να ξετυλίγει το σενάριο μπροστά στα μάτια σου και εσύ το βλέμμα στον τενεκέ.

Φυσικά κανείς δεν είναι αμέτοχος στο σενάριο της παράνοιας, ο τενεκές ξέρει το κενό του αλλά ο εγωισμός του και η ζαλάδα της πρόσκαιρης  δημοφιλίας τον μετατρέπουν στον καλύτερο συνεργάτη του συστήματος. 

Και ερχόμαστε στην μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή  του βλάκα, ποίος όμως είναι ο βλάκας;

Βλάκας είναι αυτός που έχει άποψη για όλα, επιμένει σε αυτήν χωρίς να έχει γνώση, απαιτεί ηρωισμούς και αντίσταση ενώ ο ίδιος τρέμει ακόμη και την σκιά του, μιλά για θυσίες ενώ ψάχνει τρόπο να αποφύγει τα πάντα, μιλά για ένωση δυνάμεων και σε κάθε προσπάθεια κατακρίνει τα πρόσωπα την κάνουν, θέλει κάποιον να βγει μπροστά αλλά τον μισεί και του πετάει λάσπη γιατί του χαλά τον μύθο του μυαλού του, είναι πρόθυμος να ακολουθήσει τον τενεκέ γιατί φοβάται την ουσία και την αλλαγή, ακολουθεί την μάζα γιατί είναι εύκολο να είσαι κοπάδι και όχι πολίτης.Και φυσικά το κυριότερο γνώρισμα του είναι το θράσος, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της λογικής δεν έχει κουνηθεί ποτέ από τον καναπέ του και κουνάει το δάχτυλο σε αυτούς που είναι στον δρόμο κάθε ημέρα, για αυτό είναι πρόθυμο να ακολουθήσει τον τενεκέ που κρυβόταν όπως αυτός κάνοντας απλά θόρυβο.


Πως ξεχωρίζουμε τον τενεκέ;

Ο τενεκές έχει βασικά χαρακτηριστικά που είναι πάντα ορατά για όσους δεν είναι τυφλοί ας τα δούμε:

Ο τενεκές κάνει θόρυβο χωρίς ουσία .

Ο τενεκές κατηγορεί και πολεμά όσους έχουν ουσία.

Ο τενεκές είναι δειλός και ψάχνει ασφαλή καταστάσεις για να κάνει την εμφάνιση του.

Ο τενεκές κάνει πράξης και δηλώσεις αντιφατικές που δεν έχουν λογική καθώς τον εκθέτουν.

Ο τενεκές ψάχνει τρόπους για να φανεί ισότιμος με όσους έχουν αξία μπας και κερδίσει λίγη αξία και αυτός για αυτό κατηγορεί και εμποδίζει ότι γίνεται με ουσία και στην συνέχεια το μιμείται προσπαθώντας να το παρουσιάσει ως δικό του.

Ο τενεκές προβάλλεται από το σύστημα .

Ο τενεκές φαίνεται από από τον λόγο του, δεν μπορεί να μιλήσει χωρία χαρτιά πάνω από δέκα λεπτά.

Και τέλος ο τενεκές προβάλλει κάποιο πτυχίο ή επάγγελμα για να κρύψει το κενό του.

Υπάρχει ελπίδα;

Πάντα υπάρχει ελπίδα αλλά και ο φόβος της κόπωσης όσων βλέπουν την αλήθεια και παλεύουν καθημερινά με τον βλάκα και τον τενεκέ, μην ξεχνάμε πως οι αλλαγές πάντα γίνονται από τους λίγους αρκεί να έχουν αντοχή και διάρκεια στον αγώνα, η ουσία και η αλήθεια μπορεί να αργεί αλλά στο τέλος φαίνεται.

 https://www.tolmiranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.