Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Φυλακες Νιγρίτας : Πρόγραμμα Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων-Κρατουμένων


Το Γραφείο Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων-Κρατουμένων της #ΑΡΣΙΣ και τα στελέχη του, την Τρίτη 7 Ιουνίου, πραγματοποίησε τη 2η προγραμματισμένη συνάντηση του με το #ΣΔΕΝιγρίτας και τους εκπαιδευόμενους κρατούμενους του προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που τα στελέχη της #ΑΡΣΙΣ παρέχουν σ αυτό τον πληθυσμό. Τα αιτήματα που για ακόμη μία φορά εκφράστηκαν είναι πολλά με τα πλέον συνήθη να αφορούν: εργασιακά, νομικά, ιατρικά θέματα, διαδικασίες για επιδόματα και το επιτακτικό ζήτημα της στέγασης. Οι κρατούμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, καθώς και να συζητήσουν με την κάθε σύμβουλο ξεχωριστά για κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη ζωή τους μετά τη φυλακή.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δ/ντη του ΣΔΕ κ. Λασπά για την πρόσκληση κ για την ευκαιρία που μας έδωσε να ενημερώσουμε τους κρατούμενους εκπαιδευόμενους για τις υπηρεσίες που παρέχουμε και να συζητήσουμε μαζί θέματα που τους απασχολούν.
Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν η Κλειώ Σαββάκη συντονίστρια του προγράμματος ΣΥΝ-Ανθρωπος, η Δέσποινα Γκαβανούδη Ψυχολόγος, σύμβουλος Γραφείου Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων-Κρατουμένων, η Πηνελόπη Σιούρδα Σύμβουλος Απασχόλησης και η Λεμονιά Κολοκυθά Φοροτεχνικός–Λογίστρια
Η Κοινωνική Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων και το Γραφείο Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων και Κρατουμένων της ΑΡΣΙΣ λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝ-Ανθρωπος το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π Κεντρική Μακεδονία 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.