Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Η διαπίστωση της ημέρας : Ο υπουργος .. ο βουλευτής και ο σκοτωμένος λαγος


 
 
 
 
 
 
Βιβλική η καταστροφή στις περιοχές των δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης . Και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της ΠΕ Σερρών κινητοποιήθηκε ( άλλος άμεσα , άλλος με καθυστέρηση ) προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της κρατικής μηχανής . Βέβαια κάποιοι έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και κάποιοι ( ίσως φταίει και το Σ/Κ μην ξεχνάτε ότι άρχισαν τα μπάνια του λαού ) κατέφτασαν ασθμαίνοντας .
 
Κυριακή 26/6 ώρα 2:42 μετά το μεσημέρι ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει γνωστό οτι επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Γεωργαντα και τον προεδρο του ΕΛΓΑ .Και ανακοινώνει οτι την Δευτέρα το πρωί ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ . Ενώ προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών . Ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού 
 
 
Δευτέρα ώρα 7:58 μμ .Δηλαδή 36 ώρες μετά την ανακοίνωση του κ Καραμανλη . Ο Σερραίος βουλευτής κ Τάσος Χατζηβασιλέιου κάνει γνωστό οτι επικοινώνησε με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και του πρότεινε την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στον ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα για την περιοχή των Σερρών.
 
Τα όποια συμπεράσματα δικά σας .Άλλα το να ανακοινώνεις οτι κατόπιν ενεργειών σου θα γίνει κάτι που ήδη έχει ανακοινωθεί . Μου θυμίζει την ρήση του Τάσου Καριπίδη έχω την απάντηση κάνε την ερώτηση . Η τον κυνηγό που μετά από ένα αποτυχημένο κυνήγι .Παίρνει από άλλους κυνηγούς τους λαγούς και φωτογραφίζεται μαζί τους 
 
 

 
 
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η παρέμβαση της πολιτείας για τις χθεσινές καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι στους Δήμους Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Βισαλτίας θα είναι άμεση.
Έπειτα από επικοινωνία που είχα τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζο έλαβα τη διαβεβαίωση ότι αύριο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια.
Συζητήθηκε μάλιστα να υπάρξει ενίσχυση και με έκτακτο προσωπικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς και οι δικαιούχοι να λάβουν άμεσα τις αποζημιώσεις τους.
Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας, για να ξεπεράσουν όσο το δυνατό πιο ανώδυνα αυτή την καταστροφή.
 
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  
 
Η καταστροφή από τη χαλαζόπτωση στις περιοχές της Αμφίπολης και της Νέας Ζίχνης είναι βιβλική.
Προ ολίγου, επικοινώνησα εκ νέου με τον φίλο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και του πρότεινα την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στον ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα για την περιοχή των Σερρών.
Έτσι, θα ολοκληρωθεί ταχύτερα η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου οι συντοπίτες μας παραγωγοί να λάβουν γρήγορα την αναγκαία στήριξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.