Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Δήμος Ηράκλειας : Ολοκληρώθηκε η διημερίδα για την Κερκίνη


Ολοκληρώθηκε η ενδιαφέρουσα διημερίδα για την Κερκίνη, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, από τον Δήμο Ηράκλειας, το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με τη συνδιοργάνωση της ΠΕ Σερρών.Τεχνικός Σύμβουλος Υλοποίησης ήταν η Εταιρεία“Βέρρος Κωνσταντίνος – Υπηρεσίες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων”.

Την 1η ημέρα, οι εργασίες της διημερίδας πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο – Πολυχώρο του Δ.Ηράκλειας, με τη συμμετοχή Βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και από τον Ν.Σερρών, εκπροσώπων φορέων και βέβαια με τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χαιρέτισε τις εργασίες της διημερίδας και αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν αλλά και που είναι προγραμματισμένα και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στη ευρύτερη περιοχή της Κερκίνης.

Την δεύτερη ημέρα, οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού Λιθοτόπου, όπου εκτός από τους επιστήμονες και τους αιρετούς, στην παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων συμμετείχαν φοιτητές του ΑΠΘ και μαθητές του Δήμου Ηράκλειας.

Για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την διημερίδα αλλά και τα θέματα που παρουσιάστηκαν στις θεματικές ενότητες, μίλησαν στο serrespost.gr ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γεωργιάδου καθώς και ο Καθηγητής του Εθνικού και Καποδοστριακού Πανεπιστημίου, Ευθύμιος Λέκκας.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διημερίδας, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας του Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, στο Πολυκέντρο του Δήμαου Ηράκλειας, με θέμα: “Οι φυσικές καταστροφές που μας κυκλώνουν”.

https://www.serrespost.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.