Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Δήμος Ηράκλειας : Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας


Σε συνεργασία με το Δίκτυο Υγειών Πόλεων σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει το Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας το οποίο υλοποιείται από τις ειδικότητες του Δήμου μας( κοινωνικους λειτουργούς και ψυχολόγο) και εργαζόμενες του Κέντρου Κοινότητας.
Το Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας, αφορά τη διαχείριση περιστατικών που σχετίζονται με
* Βίαιη συμπεριφορά
* Συντροφική βία
* Σεξουαλική κακοποίηση
* Διαχείριση άγχους στους εφήβους.
Η προαγωγή της Υγείας και μέσω του Δικτύου Υγιών Πόλεων και μέσω του Δήμου Ηράκλειας, είναι πρωταρχικό μέλημα. Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που απειλούν τη ψυχική υγεία πολιτών, μας αφορά όλους.
Ως υγεία δεν νοείται μόνο μια συνθήκη παθολογικής ασθένειας αλλά είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής κοινωνικής ψυχικής και πνευματικής ευζωιας, στην οποία προφανώς συντελούν παράγοντες που την επηρεάζουν όπως για παράδειγμα το περιβάλλον της πόλης στην οποία ζούνε.
Εάν λοιπόν, είσαι αγχωμενη/ος για τις Πανελλαδικές σου εξετάσεις ή για τις εξετάσεις του σχολείου σου ή για οποιοδηποτε άγχος κατά την εφηβεία σου που μπορεί να σου επηρεάζει τη καθημερινότητα, έλα!
Εάν είσαι γυναίκα και βιώνεις καταστάσεις σωματικής κακοποίησης, συναισθηματικής και λεκτικής βίας, οικονομική βία, ή έχεις υποστει βιασμό ή αποπειρά βιασμού, σου φωνάζουμε να έρθεις!
Εάν είσαι πολίτης και έχεις αντιληφθεί ότι συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, σε περιμένουμε να σε πληροφορήσουμε για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης.
Σε όλους εσάς, παρέχονται εξειδικευμένες πληροφορίες συμβουλευτικής επιδεικνύοντας συναισθηματική κατανόηση, εχεμύθεια και απόρρητο. Η ενθάρρυνση, η ενδυνάμωση, η επανάκτηση της αυτοεκτιμησης είναι μερικοι από τους στόχους μας.
Έλα, μη κρύβεις άλλο το πρόβλημα σου!
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2325028313-314-315

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.