Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Λαικη Συσπειρωση Σιντικής : Το ποτήρι ξεχείλισε


Τα τραγικά αποτελέσματα της συνεχούς υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, είναι καθημερινά στην περιοχή του Δήμου μας, καθώς ένας ακόμη συμπολίτης μας, νέος άνθρωπος,  θύμα αυτής της πολιτικής, άφησε την τελευταία του πνοή, περιμένοντας ένα ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο για καρδιολογική υποστήριξη, καθώς ειδικότητα καρδιολόγου δεν υπάρχει στο κέντρο υγείας Ροδόπολης.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στον αύλειο χώρο του κέντρου υγείας υπάρχει ασθενοφόρο παρκαρισμένο,  όμως χωρίς την πρόβλεψη οδηγών και εκπαιδευμένων τραυματιοφορέων σε 24ωρη βάση (Βλέπετε είναι κόστος για την Κυβέρνηση η στελέχωσή του).
  Αξίζει να επισημάνουμε σε όλους τους συνδημότες μας πως την ώρα που ο λαός θρηνεί χιλιάδες θύματα με την πανδημία, αλλά και θύματα εξαιτίας της υποστελέχωσης της Δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις στην Υγεία (Νοσοκομεία και ΠΦΥ) αλλά θεσπίζει τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συμπληρώνοντας  τον  «οικογενειακό γιατρό», προηγούμενο νόμο της κυβέρνησης Σύριζα.
Πίσω από τον ψευδεπίγραφο αυτό  τίτλο κρύβεται ο  «κόφτης» σε βάρος των αναγκών των ασφαλισμένων,  καθώς ο ρόλος του είναι να περιορίζει τις αναγκαίες εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις για τους ασθενείς. Πλέον ενισχύονται τα χαρακτηριστικά του ΕΟΠΥΥ ως «ιδιωτικού ασφαλιστικού οργανισμού» και των παροχών του σε ανταποδοτική βάση. Προβλέπεται οι ασθενείς να πληρώνουν της υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία.
Με λίγα λόγια , όποιος έχει να πληρώσει, θα έχει πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της  υγείας.

 Φτάνει πια!!! Η  υγεία του λαού  δεν μπορεί να κοστολογείται!!!

Η έως τώρα λειτουργία του ΚΥ Ροδόπολης  που  λειτουργεί οριακά με το φιλότιμο των λιγοστών γιατρών και των  εργαζομένων εκεί,  με προσωπικό κόστος λόγω των τραγικών ελλείψεων, χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες, για μια μεγάλη σε έκταση πληθυσμιακή αλλά και γερασμένη ηλικιακά περιοχή, καθίσταται επικίνδυνη έως και θανατηφόρα για τους δημότες. 
Αιτία  αυτής της κατάστασης είναι η  ακολουθούμενη πολιτική  υποχρηματοδότησης της Υγείας, που εφαρμόστηκε διαχρονικά από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις  (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) και συνεχίζεται και από τη σημερινή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  έθετε τα προβλήματα της ΠΦΥ στο Δήμο μας από την πρώτη στιγμή με την εκλεγμένη δημοτική μας σύμβουλο. Θυμίζουμε πως πρόσφατα, στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 12 Απρίλη, είχε θέσει προς συζήτηση, το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης. Είχε επισημάνει την έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο, την έλλειψη σε ειδικότητες  υγειονομικού προσωπικού, σε γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και για τους  εργαζόμενους στην καθαριότητα, που έληξε η σύμβασή τους.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αποσιώπησε το θέμα, όπως και η μείζων αντιπολίτευση και  δεν προέβηκαν σε καμία απολύτως κίνηση. Οι ευθύνες του Δήμου είναι πολύ μεγάλες, καθώς παρόλο που ξέρει "από πρώτο χέρι¨, είναι ενημερωμένη για αυτή την κατάσταση, φτάσαμε στο τραγικό περιστατικό να χάνεται ένας άνθρωπος περιμένοντας το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο!!!
 Η Δημοτική Αρχή μπορεί και απαιτείται  να πιέσει έστω και τώρα, ώστε να απαιτήσει από την πολιτεία,  τα αυτονόητα, για  να μην θρηνήσουμε άλλη ανθρώπινη  ζωή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής καλεί τους εργαζόμενους στο ΚΥ, τα σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό της περιοχής, να διεκδικήσουν την υγεία και την πρόνοια που μας αξίζει τον 21ο αιώνα.

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, τη στιγμή που δεκάδες δισεκατομμύρια περνάνε πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και προσγειώνονται σε πολεμικούς ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, σε εφοπλιστές, στα χέρια καναλαρχών και ιδιοκτητών ιδιωτικών νοσοκομείων, τραπεζιτών και  βιομηχάνων.  Η εργατική τάξη είναι αυτή που παράγει τον πλούτο σε όλους τους κλάδους, μεταξύ των οποίων και στην Υγεία.

Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα, είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα για όλο το λαό!!

Τώρα προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγών ασθενοφόρων, αλλά και καθαριστριών για τα  δύο κέντρα υγείας της περιοχής του δήμου Σιντικής, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια σε 24ωρη βάση για να παρέχουν  πλήρης και πραγματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

13 Μάη 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.