Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Δήμος Σερρών : Ο Ηλίας Γκότσης για το νέο Κολυμβητήριο στο πάρκο Ομόνοιας


Οι διαδικασίες για να γίνει ενεργειακό (ή πράσινο) το Κολυμβητήριο Ομόνοιας ξεκίνησαν από τη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, παράλληλα με την εξασφάλιση, στις 18-06-2019, των 5.580.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση και λειτουργία του προαναφερόμενου κολυμβητηρίου.
Συγκεκριμένα στις 17-07-2019 ο τότε αντιδήμαρχος έργων Ηλίας Γκότσης υπέγραψε σύμβαση με ομάδα τεχνικών, με στόχο το ημιτελές κολυμβητήριο της Ομόνοιας να σχεδιαστεί με όρους ενεργειακής απόδοσης και εφαρμογής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τη μελέτη αρ. 30/2019 , που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών, μετά από εντολή του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη.
Άλλωστε αυτό αποτελεί και υποχρέωση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και συγκεκριμένα με το «Εθνικό Σχέδιο αύξησης του αριθμού των κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας» (όπως εγκρίθηκε με την αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/8525/242-ΦΕΚ5447-τ. Β΄/5-12-2018 και τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 9 Ν. 4122/2013).
«Από την 01-01-2021, όλα τα νέα κτίρια πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Για τα νέα κτίρια που είναι ιδιοκτησία του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και προορίζονται για στέγαση υπηρεσιών του, η υποχρέωση τίθεται σε ισχύ από την 01-01-2019».
Επομένως το νέο κλειστό κολυμβητήριο Ομόνοιας θα πρέπει να σχεδιαστεί, ώστε να καλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κτιρίων σχεδόν μηδενικής ενέργειας (ΚΣΜΚΕ).
Και επειδή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρακολουθούσε την εξέλιξη του Κολυμβητηρίου εκ του σύνεγγυς, εξασφάλισε αμέσως χρηματοδότηση 950.000 ευρώ με την 34017/ 30 - 3- 2020 απόφαση για την Μελέτη " Αναπροσαρμογή, Επικαιροποίηση - συμπλήρωση Μελέτης κλειστού Κολυμβητηρίου Αθλ. Παρκ. Ομόνοιας Δήμου Σερρών."
Με κατεύθυνση την σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.
ΣΤΑ ΔΎΣΚΟΛΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
Αυτή είναι η αλήθεια, σχετικά με το ενεργειακό (ή πράσινο) κολυμβητήριο της Ομόνοιας και όπως γίνεται αντιληπτό δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Ο επικεφαλής της
Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραιων
Ηλίας Γκότσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.