Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Περι πράσινης ενέργειας


 
 
 
Αν θελουμε να μιλούμε για ενεργειακή αυτάρκεια, χωρίς να χρυσοπληρώνουμε το ρεύμα λόγω φυσικού αερίου, σε μια χώρα πλούσια σε φως από τον ήλιο, η μόνη λύση είναι τα μικρά και μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα .
Ειδικά οι αγρότες μας που έχουν άφθονη την αγροτική γη στην οποία μπορούν να στηθούν τα πάρκα αυτά, σε χωράφια πάντα χαμηλής παραγωγικότητας, πρέπει να προηγούνται στις διαδικασίες και να επιδοτούνται επαρκώς για να μπορούν μόνοι τους να τα κατασκευάζουν, χωρίς την ανάγκη κανενός ενδιάμεσου αεριτζη, χωρίς δανεισμό, χωρίς εξάρτηση από μεγάλα κεφαλαία .
Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να βοηθούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες και όχι να τις υπονομεύουν ή να τις καθυστερούν με τον τρόπο τους.
Και φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν από την ΔΕΗ και το κράτος ένα οργανωμένο δίκτυο με μετασχηματιστές και υποσταθμούς που μπορούν να σηκώσουν τις μονάδες που θα δημιουργηθούν .
Στο νομό μας, που δεν έχει και πολλές δυνατότητες βιομηχανικής ή άλλης παραγωγής, θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί περισσότερα κίνητρα.
Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν δίκιο που φωνάζουν.
Ποιος τους ακούει όμως είναι το θέμα …
 
Παναγιωτης Καριπογλου
Προεδρος ΔΣ Σερρών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.