Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Σέρρες : Ξεκίνησε η δίκη για την Υπόθεση ομαδικού βιασμού

 


Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Σερρών το πρωί της Τετάρτης 2/2/2022 (μετά από έξι αναβολές) η δίκη για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 26χρονης (σήμερα)  στην Χαλκηδόνα το 2018.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις νεαροί που κατηγορούνται πως το καλοκαίρι του 2018 βίασαν ομαδικά την 22χρονη τότε κοπέλα σε νυχτερινό μαγαζί της Χαλκηδόνας.

Σήμερα κατέθεσε η 26χρονη πλέον κοπέλα, η οποία περιέγραψε στο δικαστήριο την φρίκη που βίωσε από τους τρεις κατηγορούμενους.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Φεβρουαρίου 2022 όπου θα συνεχιστεί η δίκη, με την εξέταση μαρτύρων.


Ο συνήγορός των κατηγορουμένων ποινικολόγος κ.Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της δίκης υποστήριξε πως η υπόθεση έχει πολλά κενά.

Μετά την διακοπή της δίκης ο δικηγόρος της 26χρονης κ.Κώστας Παρηγόρης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε πως η κοπέλα το μόνο που ζητά είναι η απονομή δικαιοσύνης για την αποτρόπαιη πράξη των κατηγορουμένων και όλα αυτά τα χρόνια με τις συνεχείς αναβολές της δίκης είναι υποχρεωμένη να προσέρχεται στα δικαστήρια και να ξαναζεί τον εξευτελισμό τον οποίο βίωσε. Όπως τόνισε ο κ.Παρηγόρης η 26χρονη έχει την πλήρη στήριξη των γονέων της που στέκονται δίπλα της.

Συμπαράσταση από τις «ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΕΣ»

Εξω από τα Δικαστήρια Σερρών, παρά την συνεχή βροχή, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, μέλη της σερραϊκής κίνησης «ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΕΣ» και με συνθήματα, πανώ και πλακάτ, εκδήλωναν την συμπαράστασή τους στην «αδελφή τους» όπως αποκαλούν την 26χρονη θύμα του βιασμού

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή τους είχαν απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης στο οποίο ανέφεραν:

Όλα στα Δικαστήρια Σερρών την Τετάρτη 2 Φλεβάρη και ώρα 08:00, δίπλα στην αδερφή μας, επιζώσα ομαδικού βιασμού!

Το καλοκαίρι του 2018, 3 cis, straight, «λαμπροί νέοι» λευκοί άνδρες, βίασαν την 22χρονη τότε αδερφή μας σε νυχτερινό μαγαζί της Χαλκηδόνας.

Η αδερφή μας αποφάσισε να κάνει ονομαστική καταγγελία και ακόμα περιμένει τη δικαίωση της, τρία χρόνια μετά και μετά από μια σειρά αναβολών, τις οποίες φρόντισε να τους εξασφαλίσει ο συνήγορος τους Αλέξης Κούγιας!

Οι βιαστές της κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, ανενόχλητοι και ανεπηρέαστοι γύρω μας, δίπλα μας!

Καμία ανοχή! Είμαστε δίπλα της! Είμαστε μαζί της!

Όλες/όλοι/όλα εκεί!

Σουσουράδες

 

 https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.