Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Σιντικής : Ο εορτασμός των Θεοφάνειων σε Σιδηρόκαστρο και Κερκίνη ( φωτο )


Υπό τη σκιά της υπερμεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον», αλλά με περίσσια μεγαλοπρέπεια και τις δέουσες τιμές εορτάστηκαν τα «Άγια Θεοφάνεια» στον Δήμο Σιντικής. Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι κάτοικοι της Σιντικής προσήλθαν στις ενορίες τους, για να παρακολουθήσουν την Ιερά Ακολουθία των Θεοφανείων, ανήμερα της μεγάλης εορτής των «Φώτων».

Στο Σιδηρόκαστρο και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου. Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Σιδηροκάστρου Παναγιώτης Σαββίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ιντζές ο πρόεδρος της Α.Πο.ΔΡα.Σι Άρης Παπαδόπουλος και τοπικοί φορείς. Στην συνέχεια και μετά το πέρας αυτής, μετέβησαν προς την «Γέφυρα του Σταυρού» όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Αψηφώντας το κρύο, δεκάδες νέοι ρίχτηκαν στα παγωμένα νερά του Κρουσοβίτη, με νικητή να αναδεικνύει η «Μάχη του Σταυρού» τον Νίκο Αβραμίδη, όπου περιχαρής  αμέσως μετά απολαμβάνει το ευλογημένο του έπαθλο.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Μακάριος, μετέβη στην Λίμνη Κερκίνη όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το καθαγιασμό των υδάτων. Το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστάθιος Ζαπρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κερκίνης Κωνσταντίνος Νικηφόρου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερκίνης Θεόδωρος Καρατζίκος, ενώ τον σταυρό έπιασε ο Γιάννης Κουτσοκεχαγιάς ποζάροντας με ιδιαίτερη τιμή κρατώντας με υπερηφάνεια τον Τίμιο Σταυρό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.