Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Σέρρες : Κορονοιος - Ξέμεινε από ιερεις η Μητρόπολη Ζίχνης


Πληροφορούμαι ότι στον Μητροπολιτικό Ναό της Ν. Ζίχνης , ανήμερα Χριστουγέννων ο τοπικός Δεσπότης τέλεσε μόνος του τη λειτουργία ως απλός ιερέας και όχι ως Αρχιερέας , καθώς δεν υπήρχε άλλος κατώτερος κληρικός να τον επικουρήσει , τον δε ρόλο του ψάλτη είχε ο μοναδικός παπάς της ενορίας που έχει μείνει ζωντανός από τον κορονοϊό . Ο μόνιμος ψάλτης επίσης νοσούσε .
Όπως διαπιστώνει κανείς καθημερινα , στο νομό Σερρών έχει υπάρξει τέτοιο θανατικό που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους θανάτους που συνέβησαν στον πόλεμο του 1940 και στον εμφύλιο που ακολούθησε .
Φαντάζομαι ότι και άλλες περιοχές έχουν ανάλογο πρόβλημα.
Όταν όμως έχεις ένα αποδιοργανωμένο Νοσοκομείο με χρόνιες παθογένειες , χίλους νεκρούς και εκατοντάδες νοσούντες και παρόλα αυτά υπάρχουν νυχτερινά καταστήματα που αδικαλαιόγητα εξακολουθούν να μην τηρούν κανένα υγειονομικό μέτρο και συντελούν με ένα μόνο πάρτυ στη γενική διασπορά του ιού , τότε κάτι σάπιο συμβαίνει στα καθ ημάς .
Και πολύ φοβάμαι ότι τα όποια μέτρα ανακοινωθούν σήμερα , ειδικά για την περιοχή μας , δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα .
Παναγιώτης Καρίπογλου
Πρόεδρος Δικηγορικου συλλόγου Σερρών  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.