Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Η απορια της ημέρας : Ειναι πολιτικα ορθη η συμπόρευση με Φωτιάδη ???


 

 

 

 Είναι ορατό και διαπιστωμένο οτι στα δύο και κάτι χρόνια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής στον δήμο Σερρών .Η αξιωματική αντιπολίτευση ( και δη η παράταξη Φωτιάδη ) έχει προσφέρει την στήριξη της με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο . Αυτή η στήριξη όπως δείχνουν τα  ¨¨πολιτικά μερομήνια ¨¨ δείχνει να εξελίσσεται σε πολιτική συμπόρευση .Μια συμπόρευση που είναι ¨¨πολιτικά χρήσιμη ¨¨ για την παράταξη Φωτιάδη και πολύ περισσότερο για τον ίδιο .Καθώς τόσο ο κ Φωτιάδης διανύει τα τελευταια δύο μίλια της πολιτικής του διαδρομής . Ενω και η παράταξη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο οτι δεν θα περάσει την πόρτα του πρωτοδικείου στις εκλογές του 2023 .Το ερώτημα βέβαια είναι τι κερδίζει η πλευρά του δημάρχου .Και βεβαίως υπάρχει το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος της δημιουργίας ισχυρής πλειοψηφίας στο δημοτικο συμβούλιο ( οι αποφάσεις του οποίου όμως είναι  με τις αλλαγές στον νόμο ήσσονος σημασίας ) .

Αν λοιπόν αυτή η συμπόρευση γίνεται στην λογική της κοινής καθόδου ( των δύο παρατάξεων )  στις εκλογές του 2023  .Τίθεται το ερώτημα αν συμφέρει πολιτικα στον Αλέξανδρο Χρυσάφη .

Η ανάγνωση του αποτελέσματος του 2019 έδειξε οτι ο Σερραικος λαος επέλέξε 

1. Την γενναία ανανέωση του πολιτικου προσωπικου .Πολλάκις ο δήμαρχος ανέφερε οτι η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων του εκλέχθηκε για πρώτη φορά .

2. Την εκλογικη αποψίλωση πολλών εκ των θεωρούμενων ¨¨βαριών χαρτιών ¨¨ της Σερραικης αυτοσιοικητικής Ιερουσααλημ .

3. Το τρίτο κατά σειρά απαγορευτικό  σε μια πιθανή εκλογή του Στέφανου Φωτιάδη στην θέση του δημάρχου .

4. Την πολιτικη εξαέρωση της δημοτικης Πρωτοβουλίας Σερραίων ( που το 2010 έλαβε 62% και το 2019 50% )

Επομένως γιατί άραγε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης μπαίνει στην λογική να ανοίξει την πόρτα της Συμμαχίας σε συμβούλους προερχόμενος από την παράταξη Φωτιάδη . Οταν αυτοι οι σύμβουλοι είναι πολιτικα άστεγοι και οι περισσότεροι θα αναγκαστουν εκ των πραγματων να αποσυρθουν .

¨¨Πολιτικη ματαιοδοξία ¨¨ στην λογικη της εισήγησης των συμβούλων να δημιουργηθει η αποκαλούμενη ¨¨Εθνικη ομάδα ¨¨ της αυτοδιοίκησης . Και να καταγράψουν ποσοστό ρεκόρ

Φόβος ότι όλοι αυτοί μπορεί να συμπράξουν με κάποιο άλλον πιθανό υποψήφιο ??? 

Δεν γνωρίζομουμε .

Ομως θα πρέπει εκει στο δημαρχείο να λάβουν υπόψη και τις παρενέργειες μιας πιθανης Συμμαχίας .

Τα αντανακλαστικά του δεξιού εκλογικού σωματος ( που αποτελει την βάση της εκλογικης νίκης της Συμμαχίας το 2019 )

Την δυσφορία ( ήδη υπάρχει ) πολλών δημοτικων συμβούλων που βλέπουν οτι δυσκολευει ακόμη περισσότερο η μάχη του σταυρου .

 Και τέλος ότι αυτή  η ορατή συνεργασία έχει δημιουργήσει κύμα δυσαρέσκειας ( το χειρότερο από πρώην  ένθερμους υποστηρικτές του δημάρχου ). Που είναι θέμα χρόνου να μετουσιωθεί σε πολιτικη  κίνηση.

ΥΓ : Είναι κακό  στην πολιτική να εγκλωβίζεσαι στην ματαιοδοξία σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.