Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Μαδούν τη μαργαρίτα: «Με αγαπάει, δεν με αγαπάει, με αγαπάει και...περισσεύει και ένα»!


Η κυβερνητική πολιτική για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Η ομολογία αποτυχίας.

Αρχικά η κυβέρνηση επιχειρηματολόγησε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού με την υποχρεωτικότητα στους άνδρες της ΕΜΑΚ και εν συνεχεία στους υγειονομικούς.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, με τη συνέντευξή του στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες, συναρτώντας το με την πορεία της πανδημίας, αλλά και τα ποσοστά του εμβολιασμού.

Και μετά ήρθαν οι …δημοσκοπήσεις! Το Μαξίμου είδε ότι είχε προβλήματα στο δεξιό κομματικό του ακροατήριο και …ανέκρουσε πρύμναν! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάλι μας εξηγούσε γιατί αποκλείει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γιατί αυτός δεν μπορεί να γίνει και γιατί φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει! ««Η εμπειρία μάς έδειξε, διότι εδώ πέρα κανείς δεν είχε κάποια μαγική συνταγή και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι καμία άλλη χώρα δεν είχε πάει σε διευρυμένες υποχρεωτικότητες για το λόγο ότι από ένα σημείο και πέρα δυστυχώς χτυπάμε πάνω σε ένα τείχος αντίδρασης από τους ανεμβολίαστους το οποίο είναι πάρα – πάρα πολύ δύσκολο να το διαπεράσουμε. Και όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε, τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό» Δήλωνε ο ίδιος στις 3 Νοεμβρίου στο Mega!

Και μετά διαπιστώθηκε το μέγεθος της αποτυχίας! Παρά τα μέτρα, τα ποσοστά του εμβολιασμού δεν ξεκολλούν! Στους ηλικιωμένους, παρά τις συνεχείς θριαμβολογίες της κυβέρνησης, τα ποσοστά είναι χαμηλά. Στον πανικό πάνω ο πρωθυπουργός αλλάζει ξανά θέση και προχωράει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πάνω των εξήντα, με πρόστιμο εκατό ευρώ το μήνα σε όποιον δεν εμβολιαστεί!

Μαζί με τον πρωθυπουργό, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πανηγυρίζουν και οι υπουργοί και οι «γαλάζιοι» βουλευτές, που επί δυο μήνες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτός είναι ανεφάρμοστος και αναποτελεσματικός! Εξαίρεση από τους υπουργούς ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως εξαίρεση και κάποιοι από τους βουλευτές, πχ ο Δημήτρης Καιρίδης. Πανηγυρίζουν βεβαίως και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που έως τον Σεπτέμβριο επιχειρηματολογούσαν υπέρ του υποχρεωτικού, από τότε που άλλαξε γνώμη ο Μητσοτάκης και ήταν κατά του εμβολιασμού επιχειρηματολογούσαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τώρα που …ξαναάλλαξε γνώμη …ξαναεπιχειρηματολογούν υπέρ! (Θαυμάζουμε την …ικανότητά τους)!

Τι θυμίζει η πολιτική αυτή; Το ανέκδοτο με μια κυρία που μαδά τη μαργαρίτα: «Με αγαπάει-δεν με αγαπάει, με αγαπάει-δεν με αγαπάει, με αγαπάει και …περισσεύει και ένα»!

Ε, τώρα, σε αυτόν τον τόνο, είμαστε στο «και περισσεύει και ένα»!

ΥΓ: Επόμενη κίνηση, αν δεν επιτύχει το μέτρο, να απαγορεύσουν στους συνταξιούχους να βλέπουν το φίλο μου τον Γιώργο τον Αυτιά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.