Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Το ερώτημα της ημέρας : Πρόταση υπάρχει ????


Με δελτίο τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής αναφερόμενος στις εκδηλώσεις της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ . Περιγράφει το τι γίνεται στα Τρίκαλα και στην Λάρισα,.Στα μεν Τρίκαλα οι εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά και στη δε Λάρισα αναβλήθηκαν λόγω κορονοιου . Τονίζοντας οτι εμείς στις Σέρρες ακόμη δεν έχουμε καταλήξει αν θα γίνουν η όχι οι εκδηλώσεις . Βέβαια ο κ Τερζής αποφεύγει να πει την δική του πρόταση .
  ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Τρίκαλα, στις 30 Αυγούστου 2021, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Τρικκαίων για την υλοποίηση της δράσης, της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής του 10ου «Μύλου των Ξωτικών». Προσδιορίστηκε η χρονική διάρκεια, από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022. Με κεντρικό σύνθημα, «να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας, να ξαναφέρουμε πίσω το περιβάλλον» και αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και την κλιματική κρίση, το θέμα του θα είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων». 4 ιππότες των στοιχείων της φύσης, ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα και στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος. Η ιστοσελίδα του «Μύλου των Ξωτικών» και το FB είναι ενεργοποιημένα όλο το χρόνο, με περισσότερους από 160.000 χιλιάδες ακόλουθους ενώ επικαιροποιούνται συνεχώς καθώς πλησιάζουν οι ημέρες των δράσεων και εκδηλώσεων, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες, προσκαλώντας μήνες πριν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή. Παράλληλα, από τα μέσα Οκτωβρίου, η e-Trikala A.E. ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου «Ο Μύλος των Ξωτικών 2021 – 22», με ηλεκτρονική αίτηση σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύνδεσμο, στον οποίο αναφέρονται οι συγκεκριμένοι τομείς απασχόλησης.


Στη Λάρισα, στις 5 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε τη ματαίωση του προγραμματισμένου θεματικού πάρκου στο Αλκαζάρ, του «Πάρκου των Ευχών», λόγω της συνεχούς επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλίας, σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες επιστημονικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του, υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την πάγια προτεραιότητα της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο σχεδιασμός
μεταβάλλεται και περιορίζεται στον στολισμό της πόλης και σε μικρές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Στις Σέρρες, μόλις στις 19 Οκτωβρίου 2021, το Δ.Σ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ενέκρινε τη μελέτη για τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης και των όρων διακήρυξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση σε ανάδοχο της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, καθώς και της διαμόρφωσης και κατασκευής εξωτερικού χώρου και της κατασκευής θεματικών σπιτιών, στο πλαίσιο της «Πολιτείας των Ευχών» έτους 2021, προϋπολογισμού 209.185,00€ χωρίς ΦΠΑ και 259.389,40€ με ΦΠΑ και ορισμό επιτροπής διαγωνισμού.

Τα Τρίκαλα αποδεικνύουν πως είναι δικαιωματικά στους πρωτοπόρους και «έξυπνους» Δήμους.
Στη Λάρισα πρώτοι από όλους με θάρρος αποφάσισαν, σταθμίζοντας την επικινδυνότητα και κρισιμότητα της υγειονομικής κατάστασης.
Στις Σέρρες, δεν ανήκουμε πουθενά, πάλι τρέχουμε και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.