Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόωρες εκλογές την άνοιξη


Ο “κύβος ερρίφθη” ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να κάνει εκλογές την ερχόμενη άνοιξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Κυριακάτικη Κontra News κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Μάλιστα αναφέρει ότι για την απόφαση έχουν ενημερωθεί καναλάρχες και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα  που τον στηρίζουν. 

 Του Θανάση Λυρτσογιάννη

 

 

 

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στην προσπάθειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει σε πολιτική παροχών, ώστε να περιορίσει τη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Για πρόωρες εκλογές έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο eretikos.gr  σας έχει ήδη ενημερώσει ότι η χώρα έχει ήδη εισέλθει στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών. Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μέτρα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη και με τα λεγόμενα στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Η αντιπολίτευση ερμήνευσε τα μέτρα του πρωθυπουργού ως προεκλογικές εξαγγελίες, ενώ σχεδόν όλοι οι αναλυτές συνέπεσαν στις εκτιμήσεις τους για πρόωρες εκλογές ως τον Ιούνιο 2022 το αργότερο.

Την ίδια εκτίμηση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατά τη δική του παρουσία στη Θεσσαλονίκη έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κάλεσε να κάνει εκλογές όποτε θέλει. Επισήμανε ότι το κόμμα είναι έτοιμο. Και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει μία προοδευτική κυβέρνηση της οποία το χαρακτήρα προσδιόρισε με ιδεολογικά και πολιτικά κριτήρια και όχι κομματικά.

Ενα πρόσθετο και πολύ ισχυρό στοιχείο που συνηγορεί υπέρ των πρόωρων εκλογών είναι η παρουσία στην Ελλάδα και στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη του πανάκριβου Αμερικανού επικοινωνιολόγου και συμβούλου στρατηγικής, του Γκρίνμπεργκ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος συμβούλευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην προεκλογική περίοδο του 2019.

Ο Αμερικανός σύμβουλος, ο οποίος είναι πολύ ακριβός, ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και εμφανίστηκε ως φίλος του πρωθυπουργού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο Γκρίνμπεργκ δεν παίρνει χρήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία ή άλλη πηγή. Ως φίλος παρουσιάστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που πρόσθεσε ότι παρέχει δωρεάν τις συμβουλές του, χωρίς, όμως να πείσει.

Στο σκεπτικό για πρόωρες εκλογές θα πρέπει να προσθέσουμε και τη δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου πως η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές με αυτό το σχήμα. «Θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό», είπε χαρακτηριστικά. Και όπως γίνεται αντιληπτό είναι πολύ δύσκολο μία κυβέρνηση σε δύο χρόνια να μην αλλάξει σύνθεση, ιδίως αν υποστεί καίρια πλήγματα, όπως εκτιμάται πως θα συμβεί για τη σημερινή με την ακρίβεια και την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.