Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : ¨¨Η δημοσιογραφικη ενημέρωση ¨¨ ...στα καλύτερα της

 





Αυτοί, που σέρνονται ανάμεσα μας, ντυμένοι με το προσωπείο των ινστρουχτόρων της «δημοσιογραφικής» «ενημέρωσης» και κατορθώνουν να γίνονται συνομιλητές «επιφανών» αξιωματούχων της δημόσιας ζωής, συμπληρώνουν την πλήρη πολιτικοκοινωνική κατάπτωση, με όλον εκείνο τον οίκτο που τις συνοδεύει για να αιτιολογήσει την ανοχή απέναντι τους.

Έχουμε πλέον φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο έκπτωσης, προσωπικής, συλλογικής, κοινωνικής, πολιτικής, που οδηγούμαστε σε συμπεριφορές και δημοσιεύσεις που αρχικά μπορεί να προκαλούν το «γέλιο» στους τρίτους, όμως οδηγούν στην χλεύη και τον προβληματισμό στους νοήμονες. (τι λέει, ποιος το λέει και κυρίως ΓΙΑΤΙ το λέει)

Χλεύη, όχι πολιτικών πράξεων, αλλά χλεύη προσωπική, που οι ίδιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν, ως υποτίθεται ένα είδος «τιμωρίας» έναντι των χλευασμένων, γιατί δεν ενέδωσαν στην αγυρτεία τους.

Σε αυτόν τον μικρό τόπο όλοι γνωρίζονται, όχι στιγμιαία, όχι επιφανειακά, αλλά σε βάθος χρόνου, με τις πράξεις του καθ’ ενός να έχουν καταγραφεί στη μνήμη (έστω κι αυτή του χρυσόψαρου), ή… γραπτά και να επιβεβαιώνουν την τελική κρίση, για ότι εκ των υστέρων ο οποιοσδήποτε εξ αυτών παραπλανητικά επικαλείται.

Ακόμα και στον μικρόκοσμο της τοπικής κοινωνίας, οι εκπρόσωποι της δεν υπολείπονται στο ελάχιστο της πολιτικής παρακμής, όταν και οι ίδιοι χρησιμοποιούν την προσωπική χλεύη για να «απαντήσουν» στους πολιτικούς αντιπάλους με την μείωση της προσωπικότητάς τους.

Και αν οι τελευταίοι με την χλεύη τους αποκαλύπτουν την ένδεια των επιχειρημάτων τους, οι πρώτοι δείχνουν την …αλητεία τους!

 

 

 

 https://www.anexartitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.