Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Δήμος Σιντικής : Μήπως κάποιος αντέγραψε ????

 


Δήλωση με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειαρχών Αρχών» έκανε ο δήμαρχος Σιντικής  Φώτης Δομουχτσίδης .Διαβάζοντας την δήλωση του δημάρχου Σιντικής ανατρέχω  στο διαδικτυο διότι κάτι μου θύμισε .Την ίδια περίπου δήλωση λοιπόν ο
Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου Για την ιστορία η δήλωση Αμπατζόγλου δημοσιευθηκε στο https://www.aftodioikisi.gr στις 4 Ιουνίου 

και η δήλωση Δομουχτσίδη στην ιστοσελίδα του δήμου στις 7 Ιουνίου

ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ  ΔΗΛΩΣΗ

 «Το 2019 η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπεβλήθη στη ταλαιπωρία του εκλογικού συστήματος της “απλής αναλογικής”, με την πολιτική αστάθεια και το διχασμό που είχε ως αποτέλεσμα στη δυσκολία λήψεως και των πιο απλών αποφάσεων.

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΛΩΣΗ

«Το 2019 η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπεβλήθη στη βάσανο του εκλογικού συστήματος της “απλής αναλογικής”, με την οποία στόχευε η προηγούμενη κυβέρνηση στην πολιτική αστάθεια και στη δημιουργία διχαστικού κλίματος στις τοπικές κοινωνίες ακόμη και για τις πιο απλές αποφάσεις.

 ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ

Σήμερα με την ψήφιση του νέου Εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαθίσταται αυτός ο παραλογισμός που έδινε, πιθανόν, το δικαίωμα στις μειοψηφίες να συναλλάσσονται, να εκβιάζουν και να αποφασίζουν για τους πολλούς.

Οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξαν Κοινωνικοί Εταίροι και «συνδημιουργοί» του νέου εκλογικού νόμου κι δεν είναι θεατές αποφάσεων όπως συνέβη με τον προηγούμενο νόμο.

Ο νέος εκλογικός νόμος επαναφέρει Δημοκρατική λειτουργικότητα στις Τοπικές κοινωνίες. Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η κορωνίδα μας και θα την διαφυλάξουμε με όλη μας τη δύναμη.

 ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

 Σήμερα με την ψήφιση του νέου Εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαθίσταται αυτή η «ανωμαλία» που έδινε το δικαίωμα στις μειοψηφίες να συναλλάσσονται, να εκβιάζουν και να αποφασίζουν για τους πολλούς.

 Οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξαν Κοινωνικοί Εταίροι και συνδιαμορφωτές του νέου εκλογικού νόμου και όχι παρατηρητές αποφάσεων όπως συνέβη με τον προηγούμενο νόμο.

Ο νέος εκλογικός νόμος επαναφέρει τη λειτουργικότητα και τη Δημοκρατία στις Τοπικές κοινωνίες. Προτάσσεται το αποτέλεσμα και η εξυπηρέτηση του πολίτη έναντι οποιασδήποτε μικροκομματικής σκοπιμότητας».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.