Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Νοσοκομείο Σερρών : 377 νεκροί με 82,8% θνητότητα στην ΜΕΘ!!!

 


Όταν τον Απρίλιο το 100% ήταν… 90% και το ορθόν 72,9% ενώ σήμερα είναι 82,8%!!!

Τραγικός ο απολογισμός στο Νοσοκομείο Σερρών από τα δύο κύματα της πανδημίας που έπληξαν το νομό Σερρών. Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ  κ. Παναγιώτης Πεγίδης μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV και δίνοντας τη δική του «απάντηση» στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από βήματος της Βουλής, ανέφερε πως η θνητότητα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών είναι 100%, είπε πως αυτό είναι λάθος και ότι η θνητότητα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου είναι…. 82,8%(!!! Σ.σ. λες και το ποσοστό αυτό δεν είναι από μόνο του… τραγικό)  

Όταν το 100% ήταν… 90% και το ορθόν 72,9% ενώ σήμερα είναι 82,8%!!!

Υποστήριξε  πως πρόκειται για αναπαραγωγή ενός παλαιότερου δημοσιεύματος το οποίοι είχε διαψευσθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου. (σ.σ. τότε (2/4/2021) το δημοσίευμα της ΕΡΤ Σερρών έκανε λόγο ποσοστό θνητότητας 90% (όχι 100%), το οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών το διέψευσε λέγοντας πως η θνητότητα ήταν τότε 72,9%)

Ενώ σήμερα η θνητότητα στην ΜΕΘ είναι… 82,8%, δηλαδή αυξημένο κατά +10% σε σχέση με  τις αρχές του Απριλίου, γεγονός για το οποίο ο κ.Πεγίδης απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας γενικά και αόριστα, ότι το ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ (82,8%) είναι ανάλογο των ΜΕΘ covid19 των άλλων νοσοκομείων της χώρας, χωρίς φυσικά να το τεκμηριώνει!!!

377 θάνατοι σε έξι μήνες!

Συνολικά  από τις 13 Νοεμβρίου 2020 μέχρι  και τις 14 Ιουνίου σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη στο Γ.Ν. Σερρών έχουν γίνει 950 εισαγωγές  εκ των οποίων  σημειώθηκαν 377  θάνατοι συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών της ΜΕΘ  με συνολικό ποσοστό θνητότητας 39,68% που τόνισε πως το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό  έχουν δώσει μεγάλο αγώνα.

Στην ΜΕΘ εισήχθησαν 129 (20 διακομίσθηκαν σε άλλες κλινικές αφου αποσωληνώθηκαν) 106 απεβίωσαν και 3 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα.

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα κάνουν κακό  στην γενική εικόνα του νοσοκομείου  αναφέρει ο κ. Πεγίδης και τονίζει ότι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας (!!! Σ.σ. κι εμείς είχαμε την εντύπωση πως στην ΜΕΘ νοσηλεύονται άτομα με… κρυολόγημα).

«Έχουμε κάνει τα πάντα» απαντά ο αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.Σερρών και «δεν μπορούμε να είμαστε σε όλους αρεστοί».

Το ίδιο προσωπικό με 6 κλίνες ΜΕΘ σήμερα με 13 κλίνες

Σ.σ. Το ότι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών απασχολείται ό ίδιος αριθμός ειδικών νοσηλευτών (60% των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα) όταν αυτή είχε 6 κλίνες, ενώ σήμερα διαθέτει 13, προφανώς δεν παίζει κανέναν ρόλο στην αύξηση της θνητότητας στο 82,9%

 

 https://www.anexartitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.