Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Τώρα θυμήθηκε το ΝΑΤΟ το κινεζικό άνοιγμα στο λιμάνι του Πειραιά; Γιατί;


  Η ομάδα του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Ευρώπη στην πρώτη συνάντηση του ΝΑΤΟ, μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, (ανταπόκριση William Roberts), κατά τις διήμερες ....διαβουλεύσεις (17-18.02) που θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης, αναμένεται πως θα αποκατασταθεί το πνεύμα συνεργασίας στις διατλαντικές σχέσεις.

Οι συζητήσεις του διημέρου θα εστιάσουν σε μια σειρά από προτάσεις ομάδας μελέτης του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ 2030) για την προσαρμογή της συμμαχίας στις μεταλλασσόμενες συνθήκες ασφάλειας. Πρωταρχική προτεραιότητα του ΝΑΤΟ παραμένει η αντιμετώπιση της Ρωσίας, ενώ στις προτεραιότητες της συμμαχίας έχουν προστεθεί η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας –συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του Λιμένα Πειραιώς στην Ελλάδα. Στην ατζέντα βρίσκονται, επίσης, η παγκόσμια πανδημία και η κλιματική αλλαγή. Σημαντικό τεστ για τις σχέσεις ΗΠΑ και συμμάχων της θα είναι επίσης οι διαβουλεύσεις των Υπουργών Άμυνας για το θέμα του Αφγανιστάν, σημειώνεται. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.