Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Σερρών : Συμφώνησε η Θένια Χαραλαμπίδου αλλά ....


 Ναι ψήφισε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου στην πρόταση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε δωρεά στο νοσοκομείο Σερρών. Όμως η κ Χαραλαμπίδου έθεσε στο σώμα και τις  προτάσεις

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία διάθεσης των χρημάτων αυτών από τον Δήμο μας ως δωρεά υλικοτεχνικής υποδομής στο Νοσοκομείο Σερρών (κλίνες ΜΕΘ, μόνιτορ, στολές κ.α.) είναι σωστή, συμφωνώ απόλυτα και σας συγχαίρω γι’ αυτό. Εξάλλου, θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να πεθαίνουν καθημερινά συμπολίτες μας κι εμείς ως Δήμος να ξοδεύουμε υπερβολικά ποσά για να στολίσουμε την πόλη και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και τώρα πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε τον περσινό στολισμό χωρίς επιπλέον δαπάνες γι’ αυτό τον λόγο.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι τα μηχανήματα αυτά, τα οποία θα γίνουν δωρεά στο νοσοκομείο, χρειάζονται και το ανάλογο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα επιβλέπει τη  λειτουργία τους και θα τα χειρίζεται. Εξάλλου, αυτό το σκοπό είχε η παρέμβαση των 4 δημοτικών συμβούλων στο προ-προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο καθώς και η παρέμβασή των τριών παρατάξεων και εμού στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, μετά την απαράδεκτη επιστολή σας. Νομίζω ότι δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν το ίδιο προσωπικό που εργαζόταν στις 6 κλίνες ΜΕΘ (προ κορονωϊού) να έχει τώρα την ευθύνη για 19 κλίνες ΜΕΘ.

Φυσικά δεν είναι ευθύνη του δήμου η πρόσληψη προσωπικού στο νοσοκομείο αλλά της κεντρικής κυβέρνησης. Όταν όμως, μετά περηφάνιας, είχατε επικαλεστεί την άψογη συνεργασία και τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις που έχετε με τον Περιφερειάρχη και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης στο δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στο Σκούταρι στις 29/7/2020 θα περιμέναμε με την ίδια ευκολία να κάνετε και τώρα τις ανάλογες ενέργειες προκειμένου να έρθει βοήθεια στις Σέρρες και από άλλους πολιτικούς παράγοντες και κυρίως από την κεντρική κυβέρνηση, γεγονός που κατά την άποψή μου δεν πράξατε ή αν το πράξατε δεν στέφθηκε με επιτυχία.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως κ. Πρόεδρε πέρασαν 9 ημέρες από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ακόμη να μας καλέσετε να ξαναγράψουμε την επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση του νοσοκομείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.