Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Σενάριο διά χειρός Αγκάθα Κρίστι η ληστεία στις θυρίδες του Νέου Ψυχικού


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται κοντά στη λύση του μυστηρίου με τη ληστεία θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.

Από τον Ian Ford

Η υπόθεση μυστηρίου μοιάζει βγαλμένη από σενάριο της Αγκάθα Κρίστι και έτσι την αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών οι 4 γυναίκες στις οποίες ανήκουν οι παραβιασμένες θυρίδες, η τυχόν γνωριμία ανάμεσα σε κάποιες από αυτές, οι κοινοί φίλοι, το κοντινό και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, όπως εκτιμούν ανώτερες πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Η τράπεζα δέχεται ότι έγινε παραβίαση, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι δράστες πήγαν στις συγκεκριμένες θυρίδες και-φυσικά- πως και αν διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση.

Και οι 4 παραβιασμένες θυρίδες ανήκαν σε γυναίκες. Ειδικότερα:

-Η μία εξ αυτών είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας. Εχει καταγγείλει ότι οι δράστες τις αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και πάνω από 46.000 ευρώ σε μετρητά.

-Η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου και δήλωσε ότι της έκλεψαν από τη θυρίδα της κοσμήματα αξίας 4 εκατ. ευρώ.

-Η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική.

-Η τέταρτη έχει ιστορικό όνομα, ανήκει στο λεγόμενο «old money» και σε παλιά οικογένεια με κλινική στο κέντρο της Αθήνας και πύργο από τη βυζαντινή εποχή, στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής. Η κόρη της ασχολείται με τα κοινά στον Δήμο Ψυχικού.

Οι δύο τελευταίες κυρίες δεν έχουν κάνει εκτίμηση της αξίας του περιεχομένου των κλαπέντων από τις θυρίδες τους.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του αντιπροσώπου στην Ελλάδα κορυφαίας ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μετέβη στον διευθυντή μεγάλης συστημικής τράπεζας στο παράρτημα Φιλοθέης-Κολεγίου.

Όπως είπε, διαπίστωσε παραβίαση της τραπεζικής θυρίδας της. Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι άρχισαν να ελέγχουν τη συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες θυρίδες. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω τραπεζικό υποκατάστημα διατηρούνται 1.500 θυρίδες.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν παραβιαστεί άλλες τρεις θυρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί διαπίστωσαν «επαγγελματικό» ριφιφί, καθώς οι δράστες παραβίασαν τις θυρίδες σπάζοντας τις γλώσσες των κλειδαριών με ειδικό εργαλείο και σήκωσαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

 https://kourdistoportocali.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.