Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σύριζα Σερρών : ¨΄Το τερμάτισαν ¨¨¨ οι σύντροφοι

 


Με γραπτή της ανακοίνωση η  Σερραικη κομματική οργάνωση του Σύριζα τοποθετείται για την προσπάθεια του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσαφη να διακόψει τις καθημερινές μετακινήσεις των προσφύγων από την δομή του Κλειδίου στην πόλη των Σερρών . Το επιχείρημα οτι στην δομή δεν υπάρχουν κρούσματα και άρα  αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι πρόσφυγες καθώς έρχονται σε μια πόλη που υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων με ξεπερνά . Κάνοντας λοιπόν μια ¨¨αυθαίρετη ¨¨ ερμηνεία  επι του κειμένου της ανακοίνωσης . Οι σύντροφοι αντι να ψέγουν τον δήμαρχο .Θα  έπρεπε ( ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των προσφύγων  ) να τον ευχαριστήσουν  καθώς στην ουσία φροντίζει να προστατέψει την υγεία τους  .

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εντυπωσιάζει  ο ζήλος του Δημάρχου Σερρών να προστατέψει την υγεία των δημοτών από το συγχρωτισμό με τους πρόσφυγες, που κάποιες  μέρες έρχονται στην πόλη από το Κλειδί για λίγες ώρες.

Παρ’ όλο που είναι πασίγνωστο ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στο καμπ, και, άρα αν κάποιοι κινδυνεύουν να κολλήσουν τον επικίνδυνο ιό, αυτοί είναι οι πρόσφυγες και όχι το αντίστροφο, δεν αφέθηκε να πάει χαμένη η ευκαιρία για χάιδεμα των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών μερίδας ψηφοφόρων.

Επιστρατεύτηκε και η Δημοτική Αστυνομία για να μοιράσει πρόστιμα (!) σε ανθρώπους, που με ευθύνη της Διοίκησης του καμπ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις νόμιμης μετακίνησης. Αν είχε επειδειχθεί ο ίδιος ζήλος τις εβδομάδες που η λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης παρέμενε ελεύθερη ως προς το χρόνο  και πλήρως ανεξέλεγκτη ως προς την τήρηση οποιουδήποτε υγειονομικού μέτρου στη «Μύκονο της Βόρειας Ελλάδας» ίσως τώρα να μη θρηνούσμε τόσα θύματα. Τις ευθύνες από τη στάση του τότε θεωρεί ότι μπορεί να καλύψει σήμερα ο Δήμαρχος πλειοδοτώντας σε αντιπροσφυγική ρητορική;  

Η επισκέψεις των προσφύγων στην πόλη για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών είναι αναγκαίες για την επιβίωσή τους στις έτσι κι αλλιώς απαράδεκτες συνθήκες του Κλειδιού, που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες με μια επιδείνωση του καιρού παρά τα κοντέινερ (και όχι οικίσκους) που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Αντίθετα, για την πόλη δεν εγκυμονούν κανένα  κίνδυνο  και  η απαράδεκτη αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν πείθει, αλλά, αντίθετα, την εκθέτει όλο και περισσότερο.    

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Θεματική Επιτροπή Προσφυγικού και Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.