Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΚΕΔΗΣ : Συνεχίζεται η τηλεεκπαιδευση για τα παιδια των ΚΔΑΠ


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών από τη διάδοση του ιού COVID -19, αλλά και τη δημιουργική απασχόληση και χαρά τους, αποφάσισε από την 1η στιγμή αναστολής της λειτουργίας τους, να προχωρήσει στην έναρξη του προγράμματος της τηλεκπαίδευσης στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.).

Στο χρονικό διάστημα των δύο περίπου εβδομάδων που εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά συμμετέχουν με ιδιαίτερη προθυμία, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτές εφευρίσκουν ολοένα και πιο δημιουργικούς τρόπους για να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Μουσικοί, θεατρολόγοι, γυμναστές, παιδαγωγοί δίνουν καθημερινά το παρόν, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν ενεργή την επαφή τους με τα παιδιά, ώστε η όμορφη παρέα τους να συνεχίσει δημιουργικά, προσφέροντας χαρά, διασκέδαση, γνώσεις και πολλά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Γυμναστική, ζωγραφική, μαγειρική , κατασκευές, κουκλοθέατρο και σκάκι είναι ορισμένα από τα μαθήματα που μονοπωλούν τις προτιμήσεις.ο πρόγραμμα είναι καθημερινό (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), κάθε απόγευμα 6-9μμ και περιλαμβάνει πολλές, ποικίλες και πλούσιες δραστηριότητες, παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις.


Αποστέλλοντα στα email των γονιών τα σχετικά link και μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα τα παιδιά, ασχέτως με το Κ.Δ.ΑΠ. που φοιτούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε κανάλι εκπομπής από τα 3 που λειτουργούν για την τηλεκπαίδευση.


Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη, δηλώνει ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα, καθώς παρά τις δικαιολογημένες αμφιβολίες των εκπαιδευτών για τις τεχνικές δυσκολίες, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και τα κανάλια τηλεκπαίδευσης των Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., αποτελούν πηγή χαράς και εκτόνωσης κάθε απόγευμα, για τους μικρούς μας φίλους που αναζητούν κάποια διέξοδο στον υποχρεωτικό εγκλεισμό λόγω της πανδημίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.