Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Π.Ε Σερρών : Διαδικτυακό σεμινάριο συμβουλευτικής για γονείς


Στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο στην παρούσα φάση της πανδημίας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα οργανώσει διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση του Θυμού και της Επιθετικότητας, Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και ο Ρόλος της Οικογένειας Εν Μέσω Πανδημίας».

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από την ψυχολόγο κα Τσουκνίδα Φωτεινή του Δικτύου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα. Ο χρόνος υλοποίησης του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ενδεικτικά, οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:
  • Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη Παιδιών Νηπιακής και Σχολικής ηλικίας
  • Αναγνώριση και Αποδοχή Συναισθημάτων εν μέσω Πανδημίας για την ομαλοποίηση των συναισθηματικών αντιδράσεων (χρήση μάσκας, απομόνωση, διακοπή δραστηριοτήτων, έλλειψη κοινωνικοποίησης, κ.α.)
  • Θυμός – Εκνευρισμός – Επιθετικότητα: τι θέλουν να μας δείξουν
  • Ψυχοεκπαίδευση σε συγκεκριμένες αρχές Ψυχικής Ανθεκτικότητας (εστίαση στην υπομονή, υπευθυνότητα, προσαρμοστικότητα, ψυχραιμία, συμμετοχή στο γενικό καλό, κ.α.) με απώτερο στόχο την διαχείριση του θυμού και της επιθετικότητας
  • Προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ενός αγαπητικού, οικογενειακού κλίματος με ανάλαφρο και παιχνιώδη τρόπο ανάλογο των αναγκών του κάθε σταδίου των παιδιών με κινητοποίηση και αντίστοιχο προγραμματισμό δραστηριοτήτων μέσα στην ημέρα για την αύξηση των λειτουργικών αντιδράσεων και την αποφυγή των συγκρούσεων

Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, αφήγηση διαδακτικών ιστοριών, καταγραφή σκέψεων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει και να οικοδομήσει γονεϊκή ταυτότητα που θα την διακρίνει η ψυχική ανθεκτικότητα.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο tsouknida@serres.pkm.gov.gr μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2020. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από την κα Τσουκνίδα Φωτεινή, Ψυχολόγο, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 36, γραφείο 107 και τις ημέρες Δευτέρα ή Πέμπτη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321350353.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.