Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Σερρών : ΟΧΙ της αντιπολίτευσης στην νέα προμήθεια μασκών


 Αρνητική ήταν η ψήφος των εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Σερρών στην οικονομική επιτροπή . Στην πρόθεση  της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε νέα προμήθεια μασκών ύψους 5.542 ευρώ . Βασίλης Χρυσανθίδης , Βαρβάρα Μητλιάγκα και Παντελής Χράπας στην τοποθέτηση τους ανέφεραν οτι η προμήθεια μασκών είναι περιττή 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (διά περιφοράς)

 Εγκρίνει την εξειδίκευση πίστωσης

ποσού 5.642,00€ με Φ.Π.Α. , για την προμήθεια υφασμάτινων μασκών με τύπωμα λογότυπο του Δήμου Σερρών, για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Σερρών. 

Στην απόφαση αυτή ψήφισαν ΟΧΙ:

 α) οι κ.κ. Μητλιάγκα Βαρβάρα και Χρυσανθίδης Βασίλειος, Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής,επισημαίνοντας ότι: “ θεωρούμε περιττή τη δαπάνη άλλων 5.642,00 € από τα διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας για την προμήθεια μασκών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου. Διανύουμε πλέον την τρίτη εβδομάδα που τα σχολεία είναι κλειστά (χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν) και ήδη στα σχολεία η μάσκα είναι υποχρεωτική από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το κόστος της μάσκας είναι μικρό και οι περισσότερες οικογένειες μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψή του. Γι’ αυτές που δεν μπορούν,μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα από τον διευθυντή κάθε σχολείου. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη να μοιραστούν μάσκες στα σχολεία, εφ’ όσον μάλιστα δεν υπάρχει και τέτοιο εκπεφρασμένο αίτημα των σχολικών μονάδων. Οι περισσότερες από τις μάσκες που ήδη μοιράστηκαν στα σχολεία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές, οπότε και θεωρούμε το έξοδο περιττό. Αντιθέτως, πιθανόν να υπάρχουν ανάγκες σε άλλο εξοπλισμό (π.χ. σε παιδιά που αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά το κόστος αγοράς κάποιας συσκευής για την παρακολούθηση των μαθημάτων από το webex). Αυτό θα έπρεπε να διερευνηθεί”.

 β) ο κ.Χράπας Παντελής, Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, διότι τα σχολεία είναι κλειστά και δεν είναι γνωστό σε ποιους θα διατεθούν οι μάσκες και πότε θα γίνει αυτό.

δειτε εδω την αποφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.